Timo Kielich eindwinnaar Solidarnosc Champions in Polen
foto: Cor Vos
zaterdag 2 juli 2022 om 15:58

Timo Kielich eindwinnaar Solidarnosc Champions in Polen

Timo Kielich heeft het eindklassement van de Solidarnosc Champions gewonnen. De 22-jarige coureur van Alpecin-Deceuninck zag zijn leidende positie in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen in de slotrit.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door een ritzege in de derde etappe greep Kielich de macht in de Poolse rittenkoers van UCI 2.2-niveau. Daarna wist hij in de vierde (gewonnen door de Nederlander Tim Bierkens) en de vijfde etappe (gewonnen door de Pool Patryk Stosz) als vijfde te eindigen, waardoor hij zijn leiderstrui mocht behouden.

Kielich had in het eindklassement drie seconden voorsprong op thuisrijder Tomasz Budzinski en zeven seconden voorsprong op Matus Stocek uit Slowakije.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.