Timo Kielich: “Enige plan was om mijn eigen tempo te rijden”
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
zondag 13 januari 2019 om 17:54

Timo Kielich: “Enige plan was om mijn eigen tempo te rijden”

Timo Kielich kon zijn ervaring in het mountainbiken vandaag goed gebruiken tijdens het BK veldrijden. Van start tot finish domineerde hij de titelstrijd bij de beloften op een parcours dat was doordrenkt met modder. “Het enige plan dat ik had was mijn eigen tempo rijden vanaf het begin en dan zo weinig mogelijk fouten maken”, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

“Ik denk dat er geen enkel ander tactisch plan hier eraan te pas kon komen.” In Kruibeke was hij met afstand de beste. Lander Loockx finishte op bijna anderhalve minuut achterstand als tweede. Kielich had er vorige week nochtans geen rekening mee gehouden dat hij vandaag zou excelleren in de nationale titelstrijd.

“Vorige week zag ik me niet als favoriet, nadat ik twee wedstrijden achter elkaar slecht was. Toen heb ik nog voorzichtig aan gedaan. Naarmate de week vorderde voelde ik dat ik beter en beter werd en toen begon ik ook te geloven dat het wél kon lukken”, blikte hij terug. “De zware periode rond kerst heeft me slechter gemaakt, maar het is goedgekomen.”

Kielich gaf nog mee dat hij volgend weekend de wereldbekerwedstrijd in Pontchâteau niet zal rijden, omdat hij voor tien dagen op trainingsstage gaat met Corendon.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.