Timo Kielich maakt indruk bij rentree in veld: “Heb zin om te tonen wat ik kan”
Archiefbeeld van Kielich - foto: Cor Vos
zaterdag 24 december 2022 om 19:15

Timo Kielich maakt indruk bij rentree in veld: “Heb zin om te tonen wat ik kan”

Interview Timo Kielich heeft zijn rentree gemaakt in het veld. In Mol opende de Belg zijn veldritseizoen met een negende plaats. Een knap resultaat, zeker als je weet dat hij moest starten op de voorlaatste startrij. “In de eerste ronde heb ik ongeveer 50 renners ingehaald.”

Een ontsteking aan de rechterknieschijf hield Kielich vorig seizoen lang weg van het veld. In februari reed de jonge Belg een aantal crossen, maar daar bleef het bij. Wat volgde was een goede wegcampagne bij Alpecin-Deceuninck. Een opsteker voor Kielich, die onder meer een Poolse 2.2-rittenkoers op zijn naam schreef.

De nummer drie van het WK-U23 in 2021 reed in Mol zijn eerste wedstrijd van het veldritseizoen. “Ik heb een lang wegseizoen gehad, waardoor ik wat extra rust heb genomen in oktober. Daarna heb ik opgebouwd richting de winter en heb ik nog een trainingsstage met de wegploeg afgewerkt. Vanaf nu zal ik een vol crossprogramma rijden tot het BK”, vertelde Kielich aan WielerFlits.

Indrukwekkende remonte
Doordat Kielich niet veel crossen heeft gereden, moest hij in Mol op de voorlaatste startrij starten. Dat is sowieso al niet ideaal, maar zeker niet als er bijna 100 renners aan de start staan. “Ik had rugnummer 78”, lachte Kielich. “Er stonden wel niet zeer veel toppers aan de start. Op die manier kon ik heel veel renners inhalen in het begin. In de eerste rechte lijn kon ik goed de binnenbocht nemen, waardoor ik enorm veel renners meteen kon passeren. Na ronde één reed ik al rond op positie 25.”

“Dat betekent inderdaad dat ik ongeveer 50 renners heb ingehaald in het begin. Ik voelde me meteen goed”, ging de renner van Crelan-Fristads verder. “Uiteindelijk rijd ik de top-10 binnen en word ik negende. Daar ben ik blij mee. Vooraf was een top-15 het doel, top-10 zou heel mooi geweest zijn. Het is met andere woorden een geslaagde dag.”

“Ik vind het echt heel fijn om terug te zijn. Ik heb heel veel zin in het crossen. Mijn eerste jaar als elite (vorig seizoen, red.) is volledig in het water gevallen, dus ik heb echt zin om te laten zien wat ik kan. Daarnaast wil ik ook zelf ontdekken wat ik nu nog allemaal kan in het veld.”

“Op het BK kan ik misschien een uitslag rijden”
Kielich blijft graag crossen, maar de prioriteit ligt toch bij de weg. “Het veldrijden is op de achtergrond gekomen door mijn blessure, maar ik heb er voorlopig geen spijt van. Ik heb plezier gevonden in het wegwielrennen. Deze crossen staan dan ook vooral in het teken van het wegseizoen. Dat neemt wel niet weg dat ik gewoon goede resultaten wil rijden.”

Een goed resultaat, dat is niet vanzelfsprekend. Dat heeft niet veel te maken met Kielich zijn capaciteiten, maar wel met zijn startpositie. “Alleen op het BK zal ik daar misschien geen last van hebben. Daar hoop ik dan een goede uitslag te rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.