Timo Kielich pakt zilver op aantrekkelijk EK voor beloften, winst voor Mickael Crispin
foto: Cor Vos
zondag 10 november 2019 om 13:14

Timo Kielich pakt zilver op aantrekkelijk EK voor beloften, winst voor Mickael Crispin

Mickael Crispin is de nieuwe Europees kampioen in de beloftencategorie. De Fransman was op een aantrekkelijk Europees kampioenschap na meer dan veertig minuten crossen net iets sterker dan de Belg Timo Kielich en de Fransman Antoine Benoist.

Het EK veldrijden voor beloften werd – in tegenstelling tot de andere categorieën eerder op de dag – een open wedstrijd. Niemand toonde zich tijdens de wedstrijd het sterkste, waardoor een selecte groep geruime tijd met elkaar om de zege leek te gaan strijden.

Benoist toont zich in openingsfase
Antoine Benoist was vroeg in de wedstrijd de eerste coureur die een gaatje wist te slaan, maar hij zag een groep achtervolgers met daarbij Mickael Crispin, Timo Kielich, Ryan Kamp en Toon Vandebosch nog voor halverwege cross weer de aansluiting maken. Vooral Kamp oogde in deze fase sterk: hij had als eerste de aansluiting met de Fransman gemaakt.

Ook enkele coureurs achter dit leidende vijftal waren op dat moment nog niet kansloos voor de zege. Onder meer Andreas Goeman en Tim van Dijke volgden op minder dan twintig seconden. Daardoor moesten de vijf leiders door blijven rijden, en kwam alles aan op de laatste ronde.

Val maakt einde aan droom Kamp
Deze bleek fataal te zijn voor de ambities van Kamp. Vlak voor het ingaan van deze laatste ronde kwam de coureur uit Raamsdonkveer ten val in de materiaalpost, waardoor hij de kop van de wedstrijd moest laten gaan. De Nederlander leek bijna weer de aansluiting te maken, maar op dat moment was het over. Als zevende zou hij uiteindelijk de wedstrijd besluiten.

Crispin Europees kampioen
Vier coureurs bleven vervolgens over in de strijd om de overwinning. Vandebosch kwam ten val, moest zijn droom opgeven en zou als vierde eindigen, waardoor Crispin, Kielich, en Benoist onderling de medailles mochten verdelen. Van hen bleek Crispin nog over de meest frisse benen te beschikken: hij greep in Silvelle met een kleine voorsprong op zijn concurrenten de Europese titel. Kielich sprintte vlak daarachter naar plaats twee voor Benoist. Van Dijke werd de beste Nederlander op de vijfde plaats.

foto: Cor Vos

Uitslag EK veldrijden, flag-it Silvelle
Beloften mannen
flag-nr1 flag-fr Mickael Crispin in 46m47s
flag-nr2 flag-be Timo Kielich op 8s
flag-nr3 flag-fr Antoine Benoist op 9s
4. flag-be Toon Vandebosch op 26s
5. flag-nl Tim van Dijke op 42s
6. flag-be Andreas Goeman op 48s
7. flag-ch Kevin Kuhn op 51s
8. flag-nl Ryan Kamp op 53s
9. flag-gb Thomas Mein op 59s
10. flag-be Jarno Bellens op 1m03s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.