Timo Kielich wint Flandriencross voor beloften, Nys de beste junior

zondag 18 november 2018 om 13:09
Timo Kielich wint Flandriencross voor beloften, Nys de beste junior

foto: PhotoPress.be

Wielerflits Kort

De belofteversie van de Flandriencross in Hamme is gewonnen door Timo Kielich. De 19-jarige renner wist na een spannende cross zijn concurrenten achter zich te houden. Hij neemt zo revanche voor zijn nederlaag in Niel, toen hij in de sprint zijn meerdere moest erkennen in de Brit Ben Turner.

Op het razendsnelle parcours van Hamme was het moeilijk om verschillen te maken. Dat bleek ook wel, aangezien een grote kopgroep aan de slotronde begon. Met een fikse tempoversnelling wist Kielich zijn rivalen uit het wiel te kletsen.

In de schaduw van Kielich kwamen Yentl Bekaert en Jenko Bonne nagenoeg gelijktijdig over de streep. Het was echter Bekaert die zijn wiel toch iets eerder over de meet wist te drukken.

Turner begon als leider aan de derde manche, maar al bij de start sloeg het noodlot toe voor de jonge Brit. Hij knalde vol in de nadars, waardoor hij op achtervolgen was aangewezen.

Uitslag DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 3 flag-be Hamme
1. flag-be Timo Kielich
2. flag-be Yentl Bekaert
3. flag-be Jenko Bonne


Thibau Nys boekt zege bij de junioren

Bij de junioren was het Thibau Nys die zegevierend over de streep kwam. Het 16-jarige talent bleef Joran Wyseure en Joachim Van Looveren voor. Nys eindigde zaterdag nog als tweede in de Wereldbekercross van Tabor. Hij moest toen alleen zijn landgenoot Witse Meeussen laten voorgaan.

Uitslag DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 3 flag-be Hamme
1. flag-be Thibau Nys
2. flag-be Joran Wyseure
3. flag-be Joachim Van Looveren

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.