Timo Kielich zegeviert in koninginnenrit Course de Solidarnosc
donderdag 30 juni 2022 om 19:36

Timo Kielich heeft de tweede etappe van de Course Cycliste de Solidarnosc, een Poolse 2.2-koers, op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner van de opleidingsploeg van Alpecin-Fenix kwam in Nowy Sącz als eerste over de streep.

Op dag twee van de Course Cycliste de Solidarnosc kregen de renners de zwaarste etappe voorgeschoteld. De organisatie had een traject van ruim 200 kilometer uitgetekend tussen Jaworzno en Nowy Sącz. Onderweg stonden er meerdere beklimmingen op het programma, al zat het venijn hem duidelijk in de staart. In de laatste veertig kilometer was het tijd voor de klim naar Slopnice (3,2 km aan 6,8%).

De etappe paste duidelijk in het straatje van Kielich. De rappe renner, die we ook (of vooral) kennen uit het veld, wist in de finishplaats de Pool Tomasz Budzinski en de Slowaak Matus Stocek van de zege te houden. Kielich is ook de nieuwe leider.

Voor Kielich is het zijn eerste zege van het seizoen. De coureur liet zich eerder al opmerken met een zesde plaats in de Antwerp Port Epic, een tiende stek in de Heistse Pijl en ook in de Ronde van Hongarije en Tour of Norway wist hij een keer naar een top 10-notering te fietsen.