Timo Roosen gaat sprinttrein van Fabio Jakobsen versterken
foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
vrijdag 7 juli 2023 om 15:34

Timo Roosen gaat sprinttrein van Fabio Jakobsen versterken

Timo Roosen staat op het punt om Jumbo-Visma te verlaten. De renner is mondeling akkoord met Team dsm-firmenich en zal na 1 augustus zijn handtekening onder een meerjarig contract zetten. Roosen gaat bij het andere Nederlandse WorldTeam onderdeel uitmaken van de sprinttrein rond Fabio Jakobsen en kan in sommige klassiekers ook voor zijn eigen kansen rijden.

Eerder meldde WielerFlits al dat dsm-firmenich het contract met de wielerploeg van Iwan Spekenbrink gaat verlengen tot en met 2028. Jakobsen wordt een speerpunt in de ploeg en zal de komende drie jaar de kleuren van Team dsm-firmenich verdedigen. Net zoals in de eerste jaren met Marcel Kittel en John Degenkolb gaat de sprinttrein een belangrijk onderdeel van de wielerploeg worden. Roy Curvers is namens de ploeg bezig om de sprinttrein te versterken.

Roosen doorliep de opleiding van het Rabobank Development Team en werd in 2015 prof bij Team LottoNL-Jumbo. Dit jaar komt hij voor het negende jaar uit voor de Nederlandse formatie. In 2021 veroverde hij de Nederlandse titel op de weg. In 2018 scoorde hij sterk met een respectievelijk vierde en vijfde plek in de WorldTour-klassiekers in Québec en Montréal.

Team dsm-firmenich is duidelijk in de sprinterstrein aan het investeren en heeft hier al redelijk wat opties voor. In deze Tour zijn John Degenkolb, Alex Edmonson en Nils Eekhoff de mannen om Sam Welsford in stelling te brengen. De laatste gaat volgend jaar naar BORA-hansgrohe. In de sprintkern van de ploeg voor 2024, staan op dit moment Tobias Lund Andresen, Pavel Bittner, John Degenkolb, Nils Eekhoff, Niklas Märkl en Casper van Uden onder contract. Hier komt de ervaren Roosen (30 jaar) dus bij.

WielerFlits meldde deze week ook al dat Sam Oomen van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek overstapt. Sam Oomen stond ook in de belangstelling van Team dsm-firmenich maar verkoos een contract bij de Amerikaanse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.