zondag 15 oktober 2017 om 09:36

Timo Roosen: “Ik zat hem te knijpen in de finale, je moet het afmaken”

Timo Roosen was in de finale van de Tacx Pro Classic niet ervan overtuigd dat hij zijn medevluchters zou kloppen. “Eigenlijk was ik niet zo zeker. Die mannen rijden sowieso heel hard, maar als ze niet meer fris zijn, dan kan ik ze wel hebben. Ik zat in het wiel, dus als ik ze dan niet kon hebben zou dat een schande zijn”, geeft de renner van LottoNL-Jumbo aan voor de camera van WielerFlits.

Roosen had in de finale gezelschap van Taco van der Hoorn en Dimitri Claeys. “Die zijn allebei rap, dus ik wist het niet zeker”, legt de Brabander uit. “Je zit hem toch wel een beetje te knijpen in de finale, je moet het afmaken dan. Het was ook heel close met het peloton, maar uiteindelijk was het wel een goede sprint.”

Roosen bleef op Neeltje Jans Van der Hoorn voor. De derde plek ging naar Dylan Groenewegen, die de beste was van het aanstormde peloton. De tactiek van LottoNL-Jumbo pakte dus goed uit. “Ik wist dat we scherp moesten zijn in de finale”, zegt Roosen, die door het werk van de ploeg in het peloton zijn benen stil kon houden in de kopgroep. “Ik denk dat we goed reageerden en de hele dag al scherp waren. Dat was ook in ons voordeel, want zo zit je altijd goed. Uiteindelijk gokten we op Dylan. Zo hebben we het gespeeld.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2017 09:54
Prettig voor Timo en goed voor zijn zelfvertrouwen.
15 oktober 2017 10:14
Professioneel gespeeld door LottoNL.
15 oktober 2017 10:34
Edit redactie: Het gaat over 'Neeltje Jans', de plek waar gefinisht werd. Die andere opmerking hebben we aangepast, thanks.
15 oktober 2017 10:40
Goed gespeeld, jammer voor Taco!
15 oktober 2017 11:51
Dat hij 'm kneep in de finale is wel te begrijpen. Hij moest 't wel afmaken na al 't werk van zijn ploeg.
15 oktober 2017 14:45
Heeft niks met scherp te maken als je met zo'n wind anderen het werk laat doen.
15 oktober 2017 15:47
Schipperaar
Slak.. zout.. je moet altijd scherp zijn. Voor, midden of achterin.
15 oktober 2017 16:57
@kelder
Wat Froome over Sky zei, geldt in nl natuurlijk voor de Jumboos die door hun overheersing(budget) koers onder eigen volk zo naar hun hand kunnen zetten, alles op Dylan en zo niet andermans karretje leegeten, bravo.
Achterin hoef je niet scherp te zijn, lekker volgen uit de wind volstaat wachtend op de laatste 100m.
15 oktober 2017 18:45
Schipperaar
Heb achterin het peloton fietsend (dat was nu eenmaal m'n plek;) mensen op hun bakkus zien gaan door niet scherp te zijn.
15 oktober 2017 18:56
@kelder
Je begrijpt het best natuurlijk, bij gedrieen kun je moeilijk over een peleton spreken, vind het gewoon laf koersen als je het niet erg vind. Voordeel weer vd cross en mtb, valt weinig te profiteren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.