Timo Roosen verbaast zichzelf in Canada: “Niet verwacht dat ik hier een mooie uitslag zou rijden”
foto: Orange Pictures / Joris Knapen (archief)
maandag 10 september 2018 om 13:32

Timo Roosen verbaast zichzelf in Canada: “Niet verwacht dat ik hier een mooie uitslag zou rijden”

In zowel de Grand Prix Cycliste de Québec als de Grand Prix Cycliste de Montréal eindigde Timo Roosen in de top-5. Vooral in Montréal was de Nederlander positief verrast met zijn eigen prestatie. “Het parcours was lastiger dan voorbije jaren. Ik had niet verwacht dat ik hier een mooie uitslag zou rijden”, aldus de renner uit Tilburg in het persbericht van LottoNL-Jumbo.

Na Michael Matthews en Greg Van Avermaet was Roosen de meest constante renner tijdens het Canadese tweeluik. “Ik heb aangeklampt op de langere klim. Ik loste wel, maar kon de laatste ronde terugkomen bij de eerste groep. In de laatste kilometer werd ik perfect afgezet door Paul Martens, waardoor ik in de sprint in een perfecte positie kon beginnen”, doet Roosen het koersverloop uit de doeken.

De vijfde plaats was uiteindelijk het maximaal haalbare voor de renner van LottoNL-Jumbo. “Ik had niet meer de versnelling die de eerste vier wel hadden, maar er kwam niemand meer over mij heen. Dus op deze plek hoor ik thuis”, luidt de conclusie van de Nederlander.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
10 september 2018 13:49
AGR ook maar eens proberen.
    10 september 2018 13:55
    De Amstel Gold Race ontwikkeld zich sowieso op een leuke manier tot een wedstrijd waarin de mannen voor de Vlaamse klassiekers de strijd aangaan met de mannen voor de heuvelklassiekers.
    10 september 2018 16:20
    @ maklukzat

    Dikke eens!
10 september 2018 16:04
Topper in wording!
10 september 2018 18:17
Mike Teunissen heeft dezelfde potentie.
10 september 2018 19:57
Ik geloof er niet zo in die piste van kopman. Eerder iemand die vanuit de anticipatie of op die ene mooie, gelukkige topdag ooit een geweldige winst kan pakken zoals bijv. Backstedt en ondergetekende.

Heb deze volgens mij al eens gepost speciaal voor Roosen en/of soortgelijke renners.

https://www.youtube.com/watch?v=-Dum8ar8iyw
10 september 2018 21:08
Mooie resultaten. Moeilijk in te schatten waar dit hem nu plaatst als renner. Mollema, Slagter en Dumoulin hebben vergelijkbare resultaten gereden in deze koersen. Roosen lijkt me meer een man voor het Vlaamse voorjaar dan een eentje voor de heuvels. Ik zou van Poppel hier ook wel eens zien rijden want wat die liet zijn in een sprint met Valverde en Sagan was ook niet mis. Belooft in ieder geval wat voor het volgende seizoen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.