Timo Roosen wordt prof bij TEAMLottoNL, komst Van Asbroeck definitief
vrijdag 3 oktober 2014 om 14:22

Timo Roosen wordt prof bij TEAMLottoNL, komst Van Asbroeck definitief

Timo Roosen maakt volgend jaar bij TEAMLottoNL zijn profdebuut. De opvolger van Team Belkin maakte vandaag bovendien de komst van de Belg Tom Van Asbroeck wereldkundig. De contracten van Rick Flens, Maarten Tjallingii, Robert Wagner en Maarten Wynants worden verlengd.

De 21-jarige Roosen maakt de overstap van het Rabobank Development Team. Hij had niet verwacht nu al een profcontract te kunnen tekenen. “Dit is een hele mooie stap”, aldus Roosen. “Ik had niet verwacht deze zo snel te zetten. Dit is pas mijn eerste jaar bij het Rabobank Development Team. Ik heb hier van gedroomd. Ik kijk er naar uit om met deze professionele ploeg mooie wedstrijden te gaan rijden. Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar ik heb nu al zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil volgend jaar vooral anderen helpen en veel leren. Persoonlijk hoop ik te ontwikkelen in de langere tijdritten.”

Ploegleider Nico Verhoeven is blij met zijn komst. “Timo is een heel jonge renner, maar hij heeft zich in de tweede helft van het seizoen sterk ontwikkeld. Hij is zeer allround en heeft een goede proloog in de benen,” oordeelt hij.

Van Asbroeck
Tom Van Asbroeck maakt de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise. De 24-jarige Belg kijkt uit naar de nieuwe uitdaging, “Ik wil mezelf graag ontwikkelen en daar is dit de ideale ploeg voor. Ik heb van Nico uitleg gekregen over hoe het team werkt en dat klonk heel goed. Het is een groot voordeel dat bijna iedereen Nederlands praat. Ik ben mijzelf nog een beetje aan het ontdekken als renner. Ik ben nu vooral een sprinter, maar wil mij ook graag als klassieke renner profileren.”

Roosen en Van Asbroeck tekenen voor twee jaar. Ook Wagner en Wynants blijven tot en met 2016 aan de ploeg verbonden. Flens en Tjallingi tekenen een contractverlenging voor één seizoen.

Voorlopige selectie TEAMLottoNL 2015 (22)
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Rick Flens
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Marc Goos
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Barry Markus
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.