Timothy Dupont 3de in GP Denain: “Kijk al uit naar Parijs-Roubaix”

Timothy Dupont 3de in GP Denain: “Kijk al uit naar Parijs-Roubaix”

©Cor Vos

maandag 25 maart 2019 om 08:05
Interview

Er stond ook een Belg op het podium van de GP Denain, gisteren. Timothy Dupont verloor – achter Mathieu van der Poel – met een zucht de sprint voor de tweede plaats van Marc Sarreau (Groupama-FdJ). “Die kasseien liggen me wel. Ik hoop straks ook in Parijs-Roubaix een eind mee te gaan.”

Timothy Dupont startte zijn seizoen met een tweede plaats in de Trofeo Palma. Maar daarna brak hij anderhalve maand lang geen potten meer. “Voor de Ronde van de Algarve kreeg ik griep. Daar heb ik best lang mee gesukkeld. En toen die achter de rug was, had ik een paar keer pech. Zoals in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar ik twee keer lek reed. De tweede keer aan de voet van de Oude Kwaremont. Dan weet je het wel…”

Valpartij
De laatste week gaat het opnieuw de goede richting uit met de sprinter van Wanty-Gobert. Vrijdag werd hij al vijfde in de Bredene-Koksijde Classic, gisteren stond hij op het podium in Denain. “Natuurlijk is het leuker om op het hoogste schavot te staan. En winnen is belangrijk voor ons. Anderzijds: verliezen van Mathieu van der Poel is geen schande. En een podiumplaats in zo een lastige wedstrijd is niet slecht voor een sprinter.”

Opmerkelijk: toen in de finale jacht werd gemaakt op een ontketende Van der Poel, gaf Wanty-Gobert niet thuis. “Helaas werd ons team hard getroffen door die valpartij waarin we onder meer Yoan Offredo verloren”, verduidelijkt Dupont. “Ook Pasqualon speelden we daar kwijt. Twee belangrijke pionnen. De andere jongens werkten in het begin mee in de achtervolging op de groep van 14. In de finale was het óp.”

Alleen E3 niet
Dupont benadert stilaan zijn niveau van 2016, het jaar dat hij 15 keer won. “Maar dat niveau had ik vorig jaar ook, hoor”, protesteert hij. “Alleen zag je dat niet aan het aantal overwinningen. In 2016 – bij Veranda’s Willems – won ik voornamelijk 1.2-wedstrijden. Af en toe eens een 1.1. Maar vorig jaar startte ik in topkoersen. Dan is het een stuk moeilijker om te winnen, maar ik was absoluut in orde. Anders eindig je geen vier keer in de top tien in de Tour.”

Dupont start woensdag in Brugge-De Panne, zondag in Gent-Wevelgem. Daarna volgen respectievelijk Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix, waar de sprinter zijn debuut maakt. “Vorig jaar werd ik tiende in de kasseirit in de Tour. Vandaag overleef ik in deze mini-Parijs-Roubaix. Dat sterkt mijn vertrouwen dat ik ook in de echte Parijs-Roubaix een eind kan meegaan. Ik rijd in elk geval gemakkelijk over stenen. Benieuwd wat ik kan tegen de wereldtop.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone