Timothy Dupont derde in GP Monseré: “Er zat meer in”

zondag 7 maart 2021 om 16:35
Timothy Dupont derde in GP Monseré: “Er zat meer in”

foto: Cor Vos

Timothy Dupont stond na afloop van de GP Monseré met gemengde gevoelens de pers te woord. De sprinter van Bingoal-WB wist in Roeselare derde te worden, maar toch was hij niet helemaal tevreden. “Of dit een gemiste kans is? Ik ben blij met de podiumplek, maar ik denk dat er meer in zat”, vertelt Dupont.

“Ik had een paar ploegmaten die het tempo er in hielden, maar in de laatste bocht loopt het verkeerd omdat ik aan de buitenkant zat”, blikt Dupont terug. “Mijn ploegmaats gingen naar links en ik moest er omheen. Tim Merlier was toen binnendoor al aangegaan, dus daar heb ik het verloren. Maar op zich zich ben ik wel tevreden.”

Dupont is blij dat zijn ploeg er een sprint van wisten te maken. Bingoal-WB nam in de finale het initiatief in dienst van hun kopman. “Als ik de mannen motiveer is het goed. Ik heb een goede ploeg bij me en dat vind ik wel plezant”, vertelt hij. “Ik had wel de benen om iets beter te doen, maar er zal de komende weken nog iets te rapen vallen. Voor mij volgen nu Parijs-Troyes en Nokere Koerse.”

Door zijn derde plaats in de GP Monseré is Dupont nu tweede in het klassement van de Bingoal Cycling Cup. Met 21 punten staat hij twaalf punten achter leider Tim Merlier (33 punten).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.