Timothy Dupont: “Deze Belgische titel is goed voor mijn moraal”
foto: Cor Vos
maandag 6 december 2021 om 11:56

Timothy Dupont: “Deze Belgische titel is goed voor mijn moraal”

Timothy Dupont houdt een goed gevoel over aan zijn Belgische titel tijdens het BK strandracen in Bredene. Dat liet de 34-jarige renner naderhand via zijn ploeg Bingoal Pauwels Sauces WB weten. Dupont volgde zichzelf als winnaar na zijn vorige overwinning van januari 2018. Sindsdien werden er geen Belgische kampioenschappen in deze discipline meer afgewerkt.

“Ik ben heel blij dat ik dit Belgisch kampioenschap strandracen gewonnen heb”, vertelde Dupont, die niet tevreden was over zijn prestatie van twee weken geleden in De Panne. Daar was hij pas 26e, op ruim vierenhalve minuut van winnaar Daan van Sintmaartensdijk. Zijn zege op het BK in Bredene was dan ook een opsteker. “Deze overwinning en deze titel zijn goed voor mijn moraal en geven me vertrouwen voor het volgende teamkamp in Spanje.”

De wedstrijd in Bredene, waar ook niet-Belgische vergunninghouders aan mochten deelnemen, was evenwel niet gemakkelijk. “Het parcours lag in de duinen en op zacht zand, met veel herstarts. Het was een race van eliminatie. We lagen nog met acht man aan de leiding bij het ingaan van de laatste ronde. Ik won na een lange sprint, voor Samuel Leroux en Emiel Vermeulen. Een zeer geruststellend optreden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.