Timothy Dupont gisteren tweede in Vierdaagse van Duinkerke

Door , donderdag 16 mei 2019 om 09:33
Timothy Dupont gisteren tweede in Vierdaagse van Duinkerke

©Cor Vos

Na de declassering van Clément Venturini stonden in Saint-Quentin twee Belgen op het podium van de tweede rit in de Vierdaagse van Duinkerke: Timothy Dupont en Roy Jans. “Hopelijk is dit het begin van een mooie zomer”, vertelt de West-Vlaming na afloop aan WielerFlits.

De voorbereiding op de sprint verliep voor Dupont niet zoals hij het gewenst had. “Ik zat echt té ver op drie kilometer van de finish. En dan lukte het niet meer om met de hele ploeg nog op te schuiven. In mijn eentje slaagde ik er  wel nog in om naar voor te geraken, maar zo met mijn neus in de wind rijden, kostte me wel een pak krachten.”

Vanuit het wiel van Roy Jans, sprintte Dupont nog naar een – in eerste instantie – derde plaats. Na de declassering van Venturini schoof de Wanty-Gobertsprinter nog een plaatsje op. “Zonder dat manoeuvre van Venturini zat de zege er misschien in”, vond Dupont. “Ik denk dat Groenewegen nog moeilijk door had gekund. Nu, je hoort me niet klagen. In dit deelnemersveld is een podiumplaats zeker niet slecht. Hier staan toch een aantal sprinters van een heel hoog niveau aan de start.”

Richting Ronde van Frankrijk
De voorbije drie weken had Dupont geen competitie meer. “Maar ik heb me wel goed kunnen voorbereiden op deze periode. Vanaf nu rijd ik een compleet Belgisch programma, met onder meer de Baloise Belgium Tour en de Elfstedenronde. Om daarna hopelijk voor het tweede jaar op rij de Ronde van Frankrijk te rijden. Tenminste, dat is toch het doel.”

Met Pieter Vanspeybrouck (8ste) plaatste Wanty-Gobert gisteren nog een tweede pion in de top tien. En Tom Devriendt, die tijdens de openingsrit deel uitmaakte van de vroege vlucht, draagt nog steeds de bergtrui. In het ploegenklassement prijken de jongens van Hilaire Van Der Schueren op een tweede plaats, na Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.