Timothy Dupont klopt Roy Jans in openingsrit Ronde van Wallonië
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 16:57

Timothy Dupont klopt Roy Jans in openingsrit Ronde van Wallonië

Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) heeft in Dottignies de openingsetappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. In een massasprint haalde de West-Vlaming het van Roy Jans (Corendon-Circus) en Jakub Mareczko (CCC Team). Dupont wordt uiteraard ook eerste leider. 

Een peloton van 133 renners begon vanmiddag aan in Le Roeulx aan de 40ste Tour de Wallonie. Ondanks de concurrentie van de Tour de France en de Adriatico Ionica Race presenteerden de organisatoren een aantrekkelijk deelnemersveld met onder meer zes WorldTourteams aan de start.

Al moesten die WorldTourrenners in de eerste rit in lijn – overwegend vlak – de duimen leggen voor twee renners uit ProContinentale teams. Timothy Dupont bezorgde Wanty-Gobert zijn derde zege van het seizoen. Er kwam wel een fotofinish aan de pas, want het verschil met Roy Jans was miniem. Jakub Mareczko werd derde, Julien Duval en Tom Van Asbroeck maakten de top vijf vol

De massasprint was aangekondigd, maar Baptiste Planckaert, Abram Stockman en Dries De Bondt hadden daar absoluut geen zin in. Op 40 kilometer van de finish bundelde het trio de krachten en nam tot 45 seconden voorsprong. Met nog 17 kilometer te gaan moest Stockman echter de rol lossen. Planckaert en De Bondt hielden hun inspanning vol, maar onder de rode vlag van de laatste kilometer werden de twee toch ingerekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.