Timothy Dupont mikt op topresultaten in Nokere en Bredene-Koksijde

Timothy Dupont mikt op topresultaten in Nokere en Bredene-Koksijde

© Cor Vos

dinsdag 16 maart 2021 om 17:56

Timothy Dupont sloot zijn laatste wedstrijd, de GP Monseré, als derde af. Tien dagen later mikt de West-Vlaming opnieuw op een topresultaat in Nokere Koerse. Exact vijf jaar geleden won hij al in Nokere, voor Kristoffer Halvorsen en Dylan Groenewegen.

Dupont kent dus het recept om in Nokere te winnen. Vijf jaar geleden, toen in het shirt van Veranda’s Willems, gaf hij er het volledige peloton het nakijken. “De ploegmaats speelden toen een belangrijke rol”, herinnert hij zich. “Zij hielden me in de laatste vijf kilometer heel goed voorin, waardoor ik mijn krachten kon sparen voor de sprint bergop.”

“Positionering is er ontzettend belangrijk. Niet alleen bij aanvang van de sprint, maar het volledige laatste uur, waarin er razendsnel gekoerst wordt. In elk geval moet je aan de voet van Nokereberg in de top tien aan de sprint beginnen als je kans wil maken op een topresultaat.”

Fris
“Ik ben er klaar voor”, weet Dupont. “Zowel voor Nokere Koerse als voor  de Bredene Koksijde Classic, vrijdag. Na mijn derde plaats in de GP Monseré heb ik een goede trainingsblok achter de rug en de laatste dagen deed ik het iets rustiger aan om de frisheid te bewaren. Dat is zowel woensdag als vrijdag belangrijk.”

Want ook Bredene-Koksijde inspireert Dupont. “Bredene is mijn geboorteplaats. En ik eindigde in deze wedstrijd al een keer vijfde (2019, red), ook toen in en sterk deelnemersveld. Met mijn huidige vorm moet ik in staat zijn om nog beter te doen. Ook omdat de ploegmaats het tot nog toe perfect deden.

Geen E3 Harelbeke
Dupont won begin februari al een rit in de Ster van Bessèges. “Ik tankte er vertrouwen en het nam ook veel druk weg.” Na Nokere en Bredene-Koksijde zal Dupont van start gaan in de meeste Vlaamse klassiekers. “Op de E3 Harelbeke na. Ook voor de Ronde van Vlaanderen is er nog geen zekerheid. Daarover volgt nog overleg met de teamleiding.”

Lees hier de voorbeschouwing op Nokere Koerse.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.