Timothy Dupont na 2de plaats in Valencia: “Ik zat even ingesloten”

Timothy Dupont na 2de plaats in Valencia: “Ik zat even ingesloten”

© Cor Vos

donderdag 15 april 2021 om 18:48

Arnaud Demare won vandaag de tweede etappe in de Ronde van Valencia. Een sterke Timothy sprintte naar de tweede plaats, voor Caleb Ewan. Maar de West-Vlaming vond na afloop dat er meer had ingezeten. “Ik zat even ingesloten.”

“Door de hevige regenval en de vele rotondes is het een nerveuze en gekke etappe geworden”, vertelt Dupont. “Als ploeg hebben we er goed aan gedaan mee te achtervolgen op de vroege vluchters die op tien kilometer van de finish nog meer dan een minuut voorsprong hadden. He was dan wel met nog vijf WorldTour-teams in het peloton, maar we hebben het toch gehaald.”

Dupont stond erop zijn ploegmaats te bedanken voor het harde werk. “In de slotfase heb ik dan beslist het wiel van Arnaud Demare te kiezen. Maar toen op vijfhonderd meter van de aankomst Degenkolb passeerde met Ewan in het wiel, geraakte ik wat ingesloten. Jammer, want ik voelde dat ik vol door kon sprinten.”

De West-Vlaming switchte vervolgens naar het wiel van de Australiër, kon hem in de laatste meters nog passeren, maar Demare was buiten schot. “Jammer, want er zat wellicht meer in. Maar het belooft wel veel goeds voor de komende dagen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.