Timothy Dupont zal Belgische titel beachracen verdedigen, inschrijving geopend
foto: Cor Vos
maandag 14 november 2022 om 17:18

Timothy Dupont zal Belgische titel beachracen verdedigen, inschrijving geopend

Timothy Dupont, de winnaar van het BK beachrace 2021, zal komende winter zijn titel verdedigen. Het Belgisch kampioenschap zal plaatsvinden op 29 december 2022 in Bredene. Zowel profwielrenners als recreanten kunnen zich inmiddels inschrijven voor de strandkoers.

Dupont deelde vorig jaar het BK-podium met Emiel Vermeulen en Jasper Dejaegher. Wegrenners als Florian Vermeersch, Tim Declercq en Brent Van Moer waren ook van de partij. Voor Dupont was het zijn tweede nationale titel in het strandracen. In 2018, tijdens de inmiddels voorlaatste editie van het evenement, was hij ook al eens de beste. In 2019 en 2020 werd het BK niet georganiseerd

Recreanten en profs
Iedereen kan meedoen aan het BK beachrace 2022. Niet alleen profwielrenners, maar ook recreanten. Laatstgenoemden kunnen het opnemen tegen de renners die ze normaal op televisie zien. Overigens mogen ook niet-Belgen deelnemen. Het is wel zo dat enkel renners met de Belgische nationaliteit en met een vergunning met een UCI BEL-code in aanmerking komen voor een nationale titel.

Wie zich inschrijft voor de wedstrijd (wat mogelijk is tot daags voor het evenement), kan kiezen uit twee afstanden. Het eerste parcours is 27 kilometer (drie lussen) lang, het tweede 54 kilometer (zes lussen). Overal is het zand- en duinenparcours voldoende breed om met meerdere personen naast elkaar te rijden en voorbij te steken.

Het BK op donderdag 29 december zal live uitgezonden worden op VTM vanaf 13u30.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.