Tinkoff-Saxo gaat voor Rafal Majka in Waalse Pijl

dinsdag 21 april 2015 om 11:12
Tinkoff-Saxo gaat voor Rafal Majka in Waalse Pijl

Rafal Majka is morgen de kopman van Tinkoff-Saxo in de Waalse Pijl. Bij de Russische formatie krijgt ook Roman Kreuziger een beschermde rol tijdens de Ardense klassieker met aankomst op de Muur van Huy.

Majka ziet verschillende mogelijkheden voor zijn ploeg. “In de Amstel Gold Race heb ik gezien dat zowel Valgren en Kreuziger in goede vorm zijn. We hebben dus meerder opties”, zegt de Pool op de website van zijn ploeg. “Het is wel lastig om te weten waar ik precies sta, aangezien dit mijn eerste wedstrijd is na de Ronde van het Baskenland. Maar ik hoop dat ik van voren mee kan doen als we voor de laatste keer de Muur van Huy oprijden.”

Ploegleider Sean Yates hoopt dat Tinkoff-Saxo een belangrijke rol kan spelen in de Waalse Pijl. “In de Amstel hebben we bevestiging gehad dat het me de conditie van de renners goed zit. Nu met Rafal erbij hoop ik dat we een bepalende kracht in de wedstrijd kunnen zijn.”

Yates geeft wel aan dat zijn renners niet de favorieten zijn voor de zege. “Rodriguez en Valverde zijn sterk, maar ik hoop dat Rafal een topuitslag neer kan zetten op de Muur.”

Selectie Tinkoff-Saxo voor Waalse Pijl 2015 (22 april)
flag-pl Rafal Majka
flag-cz Roman Kreuziger
flag-it Manuele Boaro
flag-hr Robert Kiserlovski
flag-ru Evgeni Petrov
flag-ru Ivan Rovny
flag-dk Chris Anker Sørensen
flag-dk Michael Valgren

Dit artikel delen:

17 Reacties

honderdprocent 21 april 2015 om 11:15

Ik ben erg benieuwd naar wat Kreuziger hier kan.

Burgravio 21 april 2015 om 11:17

Zo te horen gaat Saxo als makke lammeren zitten wachten en hopen op een top-10 notering, jammer.

hoekserenner 21 april 2015 om 11:28

Vond dat Saxo in de Amstel wel erg veel werk deed, zeker voor de kanshebbers die ze hadden op de Cauberg!

robotour 21 april 2015 om 11:51

Kiserlovski in de top-10 misschien, Majka misschien meer kans in LBL.

Noverca 21 april 2015 om 11:55

Ik denk dat we het meest kunnen afleiden van de etappe met drie keer de Alto de Aia en daarin kwam Majka tekort tegenover Henao, Rodriguez en nog wat mannen die in de Waalse Pijl aan de start staan. Vind dat Saxo op heuvelgebied een vrij matige ploeg heeft. Zou dus, zoals hoekserenner zei, als ik hun was niet het gewicht van de koers op de schouders nemen. Met Kreuziger en Majka kunnen ze beter proberen om voor de laatste beklimming van de Muur van Huy weg te zijn, maar als ik het zo lees, gaan ze dat niet doen.

Purito 21 april 2015 om 11:55

Majka valt wat tegen tot zover. Zie hem ook niet hoog eindigen op de Muur.

Kreuziger daarentegen moet gewoon een duo-attack afspreken met Rolland. Je weet maar nooit wat daaruit voorkomt.

albertooo 21 april 2015 om 12:42

@purito
Dat zou een gedroomde alliantie zijn. En er zijn meerdere combo's mogelijk. Ik ben wel bang dat de zaken, rond het 'kopen' van overwinningen door Vino, andere renners hebben afgeschrikt om soortgelijke deals te sluiten in een kopgroep. Het loont letterlijk niet meer om een aanval tot de meet vol te houden, behalve als je wint.

Purito 21 april 2015 om 12:52

@albertooo
We moeten kortom meer renners hebben die zich kunnen schikken in een grote kans op niet slagen, en een mede-aanvaller in dat geval de zege gunnen.

LyndaLid 21 april 2015 om 13:14

En de troll heeft deze keer zijn _ maar even weggelaten. Zelden zo’n drammer meegemaakt, zou hem bijna complimenteren.

Matisz 21 april 2015 om 13:26

Ik denk dat Majka het in zich heeft om in dit tweeluik de Pijl en Luik potten te breken. Was al eens derde in Lombardije dus … . Een van mijn dark horses ;)

Rikkert 21 april 2015 om 14:08

Verwacht dat we Majka pas in de Giro weer echt gaan zien net zoals vorig jaar. Tot nu toe een erg onzichtbaar voor seizoen dus ik verwacht niet veel van hem.

fietskoen1 21 april 2015 om 15:34

Majka heeft hier niet veel te zoeken. Hij mist de explosiviteit op de muur. In Luik geef ik hem wel meer kans maar dit lijkt mij niet iets voor hem.

Matisz 21 april 2015 om 16:18

@Rikkert

Majka rijdt geen Giro. Wel de Tour en de Vuelta. Misschien verklaart dat al iets van jouw kritiek…

Netraam 21 april 2015 om 19:53

Kiserlovski. Eerder top 10 gereden hier, lijkt mij de meest explosieve van het team.

Polleke 21 april 2015 om 21:37

Denk dat de meest explosieve van Saxo.Tinkoff op dit moment de grote baas is, vooral als er niet snel weer eens gewonnen gaat worden….

Coldeportes 21 april 2015 om 22:01

@purito
Helemaal mee eens. Gewoon met een aantal klasbakken, die toch geen kans maken in het eindsprintje de laatste 500 meter, in de slag gaan. Ik zei het al eerder: wat is er mis met de avond tevoren in de wielerhotels even strategische kamerbezoeken afleggen tussen ploegleiders? En dan de morgen erna met een paar man wegrijden en oorlog maken. Liever koers maken en eervol verliezen dan dit makke koersgedrag waarin je toch opgevreten wordt door de specialisten op het laatste puistje.

Wigo 22 april 2015 om 23:02

82e Majka op 3.33
say no more
Kreuziger was dus de beste man

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.