Tiralongo: “Kreuziger op het podium helpen”
dinsdag 22 mei 2012 om 07:41

Tiralongo: “Kreuziger op het podium helpen”

Tiralongo en Kreuziger samen in het peloton (Sirotti)

Paolo Tiralongo staat momenteel vierde in het algemeen klassement van de Giro d’Italia, één plaatsje voor Roman Kreuziger. De Italiaan ziet het nog wel altijd als zijn taak om zijn Tsjechische ploeggenoot naar het podium te helpen in Milaan.

“Tot nu toe is het erg goed gegaan met mij,” verklaart Tiralongo tegen Cyclingnews. “Ik heb een etappe gewonnen, en dat was mijn persoonlijk doel in deze wedstrijd. Ook sta ik nog vierde in het klassement zonder dat ik daar een doel van gemaakt heb.”

“Ik heb altijd gereden, en dat zal ik ook blijven doen, om Roman te helpen. Ik volg de opdrachten van mijn sportdirecteuren en geef honderd procent om hem op het podium te helpen.”

Kreuziger is ook tevreden over de teamprestatie van Astana. “We hebben een etappe gewonnen en een excellente ploegentijdrit gereden en staan hoog in het individuele klassement en het ploegenklassement. Voor het klassement is nog alles mogelijk, want alles staat dichtbij elkaar.”

“Ik denk dat we op het podium in Milaan kunnen eindigen, al ligt een verrassing altijd om de hoek. Het weer gaat ook zeker een rol spelen. Slecht weer heeft invloed, rijden in de regen is moeilijk. Maar dat geldt niet alleen voor mij, ook voor de anderen.”

Kreuziger heeft nog geen etappe aangestreept. “Ik zal kijken hoe ik me voel dag voor dag en als de juiste moment komt zal ik alles geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.