Tirreno: AG2R Citroën met Van Avermaet, Movistar met Soler

maandag 8 maart 2021 om 10:08
Tirreno: AG2R Citroën met Van Avermaet, Movistar met Soler

foto: Cor Vos

Steeds meer ploegen maken hun selectie bekend voor Tirreno-Adriatico. Onder anderen AG2R Citroën, Cofidis, Movistar en Total Direct Energie kondigden maandagochtend aan welke renners woensdag van start gaan in de Koers tussen de twee zeeën.

AG2R Citroën brengt met Greg Van Avermaet de winnaar van 2016 aan het vertrek. Voor de Belg wordt dit zijn elfde deelname aan de Koers tussen de twee zeeën. Dit seizoen was hij al zevende in de Ster van Bessèges en achtste in Kuurne-Brussel-Kuurne. Bij de Franse ploeg is het verder uitkijken naar Lilian Calmejane, achtste in de GP Marseillaise, Nans Peters en Andrea Vendrame. De Italiaan was woensdag in eigen land achtste in de Trofeo Laigueglia.

AG2R Citroën voor flag-it Tirreno-Adriatico 2021
flag-fr Geoffrey Bouchard
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Nans Peters
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-it Andrea Vendrame
flag-us Larry Warbasse


Bij Cofidis mag Elia Viviani weer voor zijn kansen gaan in de sprintetappes. De Italiaan had in de UAE Tour een stijgende lijn te pakken en spurtte daar al naar een vijfde, vierde en tweede plaats. In Tirreno-Adriatico wordt hij omringd door zijn jongere broertje Attilio, Jempy Drucker, veertiende in Le Samyn, en de Belg Kenneth Vanbilsen. Viviani boekte in zijn vier eerdere deelnames alleen in 2019 een etappezege in de Tirreno.

Cofidis voor flag-it Tirreno-Adriatico 2021
flag-ch Tom Bohli
flag-lu Jempy Drucker
flag-au Nathan Haas
flag-it Fabio Sabatini
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-it Attilio Viviani
flag-it Elia Viviani


Bij Movistar trapt Marc Soler zijn seizoen af in Tirreno-Adriatico. De laatste keer dat de Spanjaard in competitieverband in actie kwam, was in de Vuelta waar hij een etappe won en als achttiende in het klassement eindigde. Met Iván García brengt de ploeg ook een snelle man aan de start. In de afgelopen weken reed de 25-jarige renner al onder meer Omloop Het Nieuwsblad, waar hij elfde werd, en Strade Bianche (29e).

Movistar voor flag-it Tirreno-Adriatico 2021
flag-it Dario Cataldo
flag-es Iván García
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es Gonzalo Serrano
flag-es Marc Soler
flag-es Albert Torres
flag-it Davide Villella


Niki Terpstra mag zich opmaken voor zijn negende deelname aan Tirreno-Adriatico. De 36-jarige renner begon het seizoen in Zuid-Europa met de Ster van Bessèges en de Clasica de Almeria, om daarna verder te gaan met een Belgisch programma. Bij Total Direct Energie wordt hij omringd door onder meer de sprinters Niccolò Bonifazio en Lorrenzo Manzin, die dit jaar al de Clàssica Comunitat Valenciana won, Víctor De la Parte en Julien Simon, vierde in de Drôme Classic.

Total Direct Energie voor flag-it Tirreno-Adriatico 2021
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-es Víctor De la Parte
flag-fr Lorrenzo Manzin
flag-fr Adrien Petit
flag-es Cristián Rodríguez
flag-fr Julien Simon
flag-nl Niki Terpstra

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair