Tirreno: Astana met Fuglsang en Vlasov, UAE Emirates gokt op Costa en Gaviria
foto: Cor Vos
zaterdag 5 september 2020 om 12:40

Tirreno: Astana met Fuglsang en Vlasov, UAE Emirates gokt op Costa en Gaviria

Maandag gaat in het Toscaanse Lido di Camaiore de 55e Tirreno-Adriatico van start. Voor veel teams een belangrijk meetmoment in aanloop naar de Giro d’Italia. Astana brengt Jakob Fuglsang en Aleksandr Vlasov aan het vertrek en UAE Emirates heeft met Rui Costa en Fernando Gaviria meerdere opties.

Astana met Fuglsang en Vlasov

Veel ogen zullen in Tirreno-Adriatico gericht zijn op Astana. In de eerste plaats heeft de Kazachse ploeg Jakob Fuglsang in huis, die vorig jaar de nummer drie was in het klassement achter Primož Roglič en Adam Yates. Onlangs zette de Deen de Ronde van Lombardije achter zijn naam. Ook kan het team Aleksandr Vlasov uitspelen. De jonge Russische klimmer was pasgeleden derde in de Ronde van Lombardije en streek vervolgens in de Giro dell’Emilia de zege op.

Astana voor flag-it Tirreno-Adriatico 2020
flag-es Alex Aranburu
flag-it Manuele Boaro
flag-it Fabio Felline
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Yuriy Natarov
flag-es Óscar Rodríguez
flag-ru Aleksandr Vlasov


CCC zonder specifieke kopman

CCC Team gaat zonder specifieke kopman van start in Tirreno-Adriatico. Alle zeven renners van het team krijgen de vrijheid om op etappezeges te jagen. “In de afsluitende tijdrit kunnen we ons concentreren op Joey Rosskopf, die zich al heeft bewezen met sterke tijdritten in de WorldTour. Voor de aankomst bergop zullen we Víctor De la Parte ondersteunen en vanaf dat moment kijken we hoe het algemeen klassement zich ontwikkelt”, aldus ploegleider Valerio Piva.

CCC Team voor flag-it Tirreno-Adriatico 2020
flag-us Will Barta
flag-es Víctor De la Parte
flag-ru Pavel Kochetkov
flag-us Joey Rosskopf
flag-pl Szymon Sajnok
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-de Georg Zimmermann


UAE Emirates met Costa en Gaviria

In Tirreno-Adriatico wordt UAE Emirates aangevoerd door Rui Costa, die op jacht gaat naar een goed resultaat in het algemeen klassement. “Nadat ik in de Tour du Limousin al dichtbij de zege was, hunker ik naar een overwinning. De afgelopen weken heb ik mij goed voorbereid op deze wedstrijd en ik denk dat het parcours me op het lijf is geschreven. Dat onze ploeggenoten goed presteren in de Tour de France, geeft ons extra motivatie voor de Tirreno.”

Fernando Gaviria hoopt in de massasprints meer zeges toe te voegen aan zijn vijf overwinningen, die hij tot nu toe behaalde dit seizoen. Voor Mikkel Bjerg, de beloftenwereldkampioen tijdrijden van Bergen (2017), Innsbruck (2018) èn Yorkshire (2019), is de afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto een mooie test. Sergio Henao, Juan Sebastián Molano, Alexandr Riabushenko en Max Richeze maken de selectie compleet.

UAE Emirates voor flag-it Tirreno-Adriatico 2020
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-pt Rui Costa
flag-co Fernando Gaviria
flag-co Sergio Henao
flag-co Juan Sebastián Molano
flag-by Alexandr Riabushenko
flag-ar Maximiliano Richeze


Voorbeschouwing: Tirreno-Adriatico 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.