Tirreno: UAE Emirates rekent op Pogacar en Gaviria
foto: Cor Vos
maandag 8 maart 2021 om 13:14

Tirreno: UAE Emirates rekent op Pogacar en Gaviria

Vier dagen na zijn sterke optreden in Strade Bianche staat Tadej Pogačar aan het vertrek van Tirreno-Adriatico. Voor de Sloveense Tourwinnaar wordt het zijn eerste deelname aan de Koers van de twee zeeën.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogačar is pas in de tweede week van maart, maar zijn eerste eindzege van het seizoen heeft hij al op zak. In de UAE Tour was de Sloveen op de beslissende momenten op de afspraak en pakte hij na zeven dagen de hoofdprijs. Zaterdag zette hij zijn seizoen voort met Strade Bianche en weer maakte hij indruk. Tot aan de laatste onverharde strook, Le Tolfe, kon hij met de besten mee, maar daarna moest hij Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe en Egan Bernal laten gaan. Uiteindelijk kwam hij als zevende over de streep.

In de Tirreno wordt hij omringd door onder meer Davide Formolo, zevende in 2018, Rafał Majka, de nummer drie van vorig jaar, en zijn landgenoot Jan Polanc. Fernando Gaviria is het speerpunt voor de sprintetappes.

UAE Emirates voor flag-it Tirreno-Adriatico 2021
flag-it Davide Formolo
flag-co Fernando Gaviria
flag-pl Rafał Majka
flag-pt Ivo Oliveira
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-ar Maximiliano Richeze

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.