Titelverdediger Jungels past voor Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 10:28

Titelverdediger Jungels past voor Luik-Bastenaken-Luik

Bob Jungels zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. De Luxemburger heeft namelijk besloten om zijn titel niet te verdedigen in La Doyenne. “Ik richt me volledig op de Giro d’Italia”, zo vertelt de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne aan Velonews.

Het is niet verrassend dat Jungels past voor Luik-Bastenaken-Luik. In januari twijfelde hij voor de camera van WielerFlits al of hij zijn titel zou verdedigen. “Ik heb na de Ronde van Vlaanderen echt behoefte aan rust”, zegt de renner van Deceuninck-Quick-Step nu. “Het was wel een zeer moeilijke beslissing om te nemen.”

Focus op de Giro d’Italia
“Het is echter niet goed om in mindere conditie aan de start te staan”, zo vertelt Jungels, die zich na de Vlaamse klassiekers zal richten op de eerste grote ronde van het jaar. De 26-jarige allrounder zal over enkele weken een hoogtestage inlassen. Daarnaast is Jungels van plan om de drie Giro-tijdritten te verkennen.

Maar eerst wacht komende zondag nog de Ronde van Vlaanderen. De Luxemburger begint als een van de topfavorieten aan Vlaanderens Mooiste, na indrukwekkende optredens in Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3 BinckBank Classic én Dwars door Vlaanderen. “Het begon als een ontdekkingstocht, maar ik voel me nu al thuis op de kasseien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.