Titelverdediger Nibali voor Lombardije: “Kan alleen maar hopen op een topdag”
foto: Sirotti
dinsdag 9 oktober 2018 om 14:32

Titelverdediger Nibali voor Lombardije: “Kan alleen maar hopen op een topdag”

Vincenzo Nibali hoop aanstaande zaterdag in de Ronde van Lombardije zijn titel met succes te verdedigen. De vraag is echter of de Italiaan over de vorm beschikt om voor een derde maal la corsa delle foglie morte te winnen. “Ik kan alleen maar hopen op een topdag”, tempert Nibali in gesprek met Cyclingnews de verwachtingen.

De 33-jarige Italiaan jaagt al een tijd naar zijn beste vorm, nadat hij in de Tour de France na een veelbesproken crash uitviel met een gebroken ruggenwervel. Hierdoor wist hij op het WK in Innsbruck niet zijn gewenste niveau te halen, ondanks een Vuelta a España in de benen. “Het is frustrerend”, is Nibali kort en bondig.

“De vorm is op dit moment gewoon niet super. Waar de concurrentie zich in alle rust heeft kunnen voorbereiden op de tweede helft van het seizoen, had ik na de operatie slechts twintig dagen om te trainen voor de Vuelta. Renners als Romain Bardet en Michael Woods hebben nu dat beetje extra. Iets wat ik op dit moment mis.”

Desalniettemin moet Nibali hoop hebben geput uit zijn optreden in de Giro dell’Emilia. Hij eindigde in de Italiaanse semiklassieker als achtste. “Ik voelde me ‘OK’, het was zeker niet slecht”, aldus de renner van Bahrain Merida. “Toch voel ik dat ik wat mis in een sprint, als je werkelijk alles moet geven. Ik kan zaterdag alleen maar hopen op een topdag.”

Siciliaan eindigt seizoen met Chrono des Nations
De Ronde van Lombardije – die de Siciliaan won in 2015 en dus vorig jaar – zal overigens niet zijn laatste koers van het seizoen zijn. Hij rijdt een dag later ook nog de Chrono des Nations, een Franse eendaagse tijdrit. “Ik voel wel dat ik beter word, maar waarschijnlijk zal ik pas over enkele weken in topvorm zijn. Dan ben ik echter al op vakantie”, zo besluit hij ietwat cynisch.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2018 14:39
Dat wordt voor hem wel heel lastig denk ik, voor mij zijn de favorieten:

**** Valverde
*** Woods, Alaphilippe, Moscon
** Uran, Bardet, Bernal, Nibali
* Martin, Pozzovivo, Pinot, Mollema, Henao
    9 oktober 2018 19:27
    Ik zou nibali max 1 ster geven en eigenlijk alleen omdat er een kleine kans op eind top tien is.
9 oktober 2018 15:21
Zonde om na een sterk begin met winst in MSR te besluiten met een teleurstellend jaar. Hopelijk kan hij nog wat moois laten zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.