Titelverdediger Peter Sagan: “Ik had de benen niet meer in de finale”

maandag 15 april 2019 om 12:11
Titelverdediger Peter Sagan: “Ik had de benen niet meer in de finale”

foto: Cor Vos

Peter Sagan zat zondag andermaal mee met de beslissende slag in Parijs-Roubaix en leek met zijn sprint de gedoodverfde favoriet voorin, maar het liep anders voor de Slowaak. “Ik had in de finale de benen niet meer om te reageren op de aanvallen”, is zijn reactie in het persbericht van BORA-hansgrohe.


Niemand rijdt graag met Sagan naar de lijn na een lange zware koers en dus werd de titelverdiger bestookt met aanvallen. “Alle aanvallen tot aan de Carrefour de l’Arbre hebben we kunnen pareren, maar in de laatste vijftien kilometer kon ik niet meer antwoorden op de aanvallen”, is de Slowaak eerlijk. “Het was een hele zware Parijs-Roubaix en de tegenwind maakte het nog extra lastig.”

In de finale miste Sagan nog net even dat mannetje extra ter ondersteuning. “We hadden helaas geen geluk met de valpartij van Daniel Oss, waardoor we hem misten in de finale”, onderschrijft ploegleider Enrico Poitschke dit. “We moesten eerder reageren dan we gehoopt hadden, maar we hebben Peter tot aan de laatste sectoren kunnen helpen. Ik vond het een goede koers van ons en een prima resultaat.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair