Titelverdediger Sagan kent ploeggenoten voor Roubaix
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2019 om 08:22

Titelverdediger Sagan kent ploeggenoten voor Roubaix

Peter Sagan kent nog geen al te best voorjaar, maar de Slowaak hoopt aanstaande zondag met succes zijn titel te verdedigen in Parijs-Roubaix. De drievoudig wereldkampioen krijgt steun van de gebruikelijke namen: zo rekent BORA-hansgrohe op ervaren klassiekerrenners als Daniel Oss en Marcus Burghardt. 

Sagan kende een gebrekkige aanloop richting de klassiekers. De 29-jarige allrounder werd namelijk ziek vlak voor Tirreno-Adriatico. Toch eindigde de Slowaak nog als vierde in Milaan-San Remo. In wedstrijden als de E3 BinckBank Classic en de Ronde van Vlaanderen wist hij echter geen indruk te maken.

Dan moet het maar aankomende zondag gebeuren, als Parijs-Roubaix op het programma staat. Sagan won vorig jaar op knappe wijze de keiklassieker, door vroege vluchter Silvan Dillier te verslaan in een sprint-à-deux. De vraag is alleen of de spurter wel goed genoeg is.

Overige renners 
“We zijn op zoek naar het juiste gevoel”, zo liet zijn persoonlijke coach Patxi Vila weten. Sagan kan zondag rekenen op Oss en Burghardt, maar ook op Maciej Bodnar, zijn oudere broer Juraj Sagan, Andreas Schillinger en Rüdiger Selig. De 117e editie van Parijs-Roubaix telt 29 kasseistroken, goed voor een totale afstand van 54,5 kilometer.

Peter Sagan was vorig jaar nog de beste in Parijs-Roubaix – foto: Cor Vos

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Daniel Oss
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Rüdiger Selig

Overige selecties flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-de Team Sunweb
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-fr AG2R La Mondiale

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.