Titelverdediger Thomas: “De aanwezigheid van Bernal is een groot voordeel”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2019 om 10:39

Titelverdediger Thomas: “De aanwezigheid van Bernal is een groot voordeel”

Geraint Thomas begint zaterdag zijn jacht op een tweede opeenvolgende Tourzege. De Britse ronderenner is echter niet de absolute kopman binnen Team Ineos, dat ook nog kan rekenen op het Colombiaanse wonderkind Egan Bernal. “Ik verwacht echter geen problemen met Egan. Het is zelfs een voordeel”, zo denkt Thomas.

De 33-jarige Thomas wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen, terwijl de elf jaar jongere Bernal al de beste was in Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland. De beloftevolle Colombiaan krijgt dan ook de ruimte om zijn ding te doen. “Ik denk dat we goed kunnen samenwerken, aangezien Egan een eerlijke en goede jongen is”, aldus Thomas.

“Het is zelfs een groot voordeel als we met twee renners aan de finale kunnen beginnen.” De titelverdediger kende geen vlekkeloze voorbereiding, maar toch verwacht concurrent Richie Porte veel van Thomas. “Ik denk dat hij dit jaar nog beter in vorm is. Ik verwacht dat Team Ineos volledig de kaart-Thomas zal trekken.”

“Geen last meer van mijn val”
Maar nog belangrijker: wat verwacht Thomas zelf? “Ik weet niet of ik de favoriet ben. Dat is niet aan mij om te bepalen. Ik voel me gewoon goed en heb zin om te koersen. Ik heb geen last meer van mijn val in de Ronde van Zwitserland. Ik heb de laatste tijd goed kunnen trainen.”

Team Ineos heeft in de breedte nog altijd de sterkste ploeg, ondanks het wegvallen van viervoudig winnaar Chris Froome. Maar er zijn nog kapers op de kust, aldus Thomas. “Jakob Fuglsang is dit jaar ontzettend sterk. Natuurlijk heb je Richie Porte, maar ook de gebroeders Yates. Er zijn ontzettend veel goede renners.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.