Titelverdediger Thomas: “Nog niks beslist over eventuele Tourdeelname”

Titelverdediger Thomas: “Nog niks beslist over eventuele Tourdeelname”

foto: Marcel Koch

donderdag 25 oktober 2018 om 15:11

Geraint Thomas was als regerend Tourwinnaar uiteraard aanwezig bij de presentatie van de 106e editie van de Franse ronde. Het is echter de vraag of de Brit volgend jaar aan de start zal staan om zijn titel te verdedigen. “Er is nog niks beslist”, aldus de Sky-renner in gesprek met de NOS.

Thomas komt tot eenzelfde conclusie als zijn ploeggenoot Chris Froome, als het gaat over het parcours van de aankomende Tour. “Er zijn veel beklimmingen op hoogte. Daarnaast zijn de tijdritten kort, maar ze zullen ongetwijfeld een cruciale rol spelen in de strijd om het geel. Ik moet het parcours nog goed bestuderen, maar het zal hoe dan ook een zware wedstrijd worden.”

Nog niks beslist over Tourdeelname: “Maar zou graag mijn titel willen verdedigen”
Het is overigens nog maar de vraag of Thomas volgend jaar zijn titel zal verdedigen. “Er is nog niks beslist”, zo laat hij weten. Toch laat de 32-jarige ronderenner doorschemeren graag de Tour te betwisten. “Ik wil een keer terugkeren naar de Giro d’Italia, maar ik zou in juli graag mijn titel verdedigen.”

“Ik denk pas sinds kort na over de aankomende Tour. Het was namelijk een erg drukke periode. Ik kijk ernaar uit om gewoon weer te fietsen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 25 oktober 2018 om 20:48

ok

Lopopodium 30 oktober 2018 om 15:35

In de pikorde staat Froome wellicht nog wat hoger. Giro als kopman zou een mooi alternatief zijn, de Tour geheel overslaan. Eventueel de Vuelta als kopman nog. En dan misschien in 2020 alsnog de Tour?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.