Titelverdediger Wellens: “Concurrentie zal naar mij kijken”

maandag 15 april 2019 om 18:36
Titelverdediger Wellens: “Concurrentie zal naar mij kijken”

foto: Cor Vos (archief)

Tim Wellens weet dat als titelverdediger op hem gelet zal worden in de Brabantse Pijl. Dat vertelt de heuvelspecialist in aanloop naar de semiklassieker. Hij denkt dat Lotto Soudal van die focus op hemzelf kan profiteren.


“Bjorg Lambrecht heeft in de Ronde van het Baskenland alvast laten zien dat hij over een uitstekende vorm beschikt. Ik hoop dat hij kan meegaan tot in de finale, want zijn aanwezigheid kan een groot voordeel betekenen”, aldus Wellens, die zelf twee topfavorieten heeft. “Voor mij zijn dat Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Ik denk dat zij de te kloppen renners zijn.”

Vorig jaar won Wellens solo in Overijse, maar hij weet dat het toen niet allemaal om zijn wedstrijd ging. “Ik heb uiteraard erg mooie herinneringen aan de Brabantse Pijl van vorig jaar, maar anderzijds stond die editie in het teken van Michael Goolaerts, die drie dagen eerder overleed. Het is dus een beetje met gemengde gevoelen dat ik terugkijk, maar sowieso is dat een heel mooie overwinning op mijn palmares”, zegt Wellens.

Naast Wellens en Lambrecht doen namens Lotto Soudal ook Sander Armée, Tomasz Marczyński, Maxime Monfort, Tosh van der Sande en Jelle Vanendert mee. Lees hier de voorbeschouwing op de Brabantse Pijl.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.