Titelverdedigster Annemiek van Vleuten kan tóch naar La Course

maandag 15 juli 2019 om 16:00
Titelverdedigster Annemiek van Vleuten kan tóch naar La Course

foto: Cor Vos

Update

Annemiek van Vleuten verdedigt haar titel niet in La Course by Le Tour de France. In verband met de verkenning van de route van de komende Olympische Zomerspelen in Tokio is de kersverse winnares van de Giro Rosa er niet bij aanstaande vrijdag.

Van Vleuten pakte in de afgelopen twee edities van La Course telkens de winst. Vorig jaar reed ze in de slotfase van de wedstrijd voorbij aan Anna van der Breggen, die in de laatste honderden meters stil viel. De Nederlandse van Mitchelton-Scott zag haar kans en sprong in de laatste vijftig meter nog voorbij haar landgenote. “Ik had graag willen starten”, zei ze in De Avondetappe.

“Maar de bondscoach had een verkenning naar Tokio georganiseerd. In eerste instantie was het niet mogelijk om dit te combineren met La Course. Toen heb ik ‘nee’ gezegd tegen mijn ploeg dat ik daar niet rijd en is er een ander team opgesteld. Helaas zit ik daardoor niet bij de selectie want in tweede instantie was het wel mogelijk om te rijden”, aldus de Nederlandse.

Update

Annemiek van Vleuten kan vrijdag toch wel starten in La Course. “In eerste instantie was het niet te combineren, maar de ploeg heeft het nu voor elkaar gekregen dat ik de Tokio-verkenning kan doen en dat ik aan de start kan staan van La Course. Dat is wel super tof”, vertelt Van Vleuten tegen Eurosport.

“Ik vlieg woensdag naar Frankrijk en vanaf daar vlieg ik door naar Tokio om de olympische wedstrijd te verkennen”, aldus de titelverdediger. “We hebben 1.800 hoogtemeters, een beetje klassiekerparcours. Aangezien wij vijf keer het tijdritparcours rijden, verwacht ik best wel een spektakel en meerdere rensters die kunnen winnen. Ook iemand als Marianne Vos kan daar uit de voeten. Ik zie ook zeker mogelijkheden voor mij.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair