Tobias Lund Andresen krijgt kans na uitvallen Jakobsen: “Ik voel me terug gezond”
vrijdag 17 mei 2024 om 12:43

Tobias Lund Andresen krijgt kans na uitvallen Jakobsen: “Ik voel me terug gezond”

Na zijn bizar sterke Ronde van Turkije – waar hij liefst drie keer aan het langste eind trok – werd er ook veel van Tobias Lund Andresen in de Giro d’Italia verwacht. Echter kwam hij nog niet verder dan een vijfde plaats, mede omdat bij dsm-firmenich PostNL vaak de kaart van Fabio Jakobsen werd getrokken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na het jammerlijke uitvallen van de snelle Nederlander, moet de Deen nu opstaan en het kopmanschap grijpen in de dertiende Giroetappe. Die is biljartvlak en dus ideaal voor de snelle mannen. “Ik voel me goed. Ik was een paar dagen ziek, maar ik voel me terug fit en gezond. Ik hoop dat we er een mooie dag van kunnen maken”, zegt de Deen bij Eurosport.

Voor Lund Andresen, die in de afgelopen Ronde van Turkije vooral na een lastige finale won, mocht het gerust lastiger zijn. “Maar dat wordt het vandaag niet. Het wordt een pure sprint. Ik zou heel verrast zijn als iemand nog probeert aan te vallen. We verwachten dat de wind misschien een rol kan spelen in de finale, maar ik voel me klaar voor de sprint.”

De finale in Cento belooft wel best technisch te worden. “Je moet eigenlijk al bij de eerste dertig renners zitten op vijf kilometer van de finish. Daarna is het observeren waar de ploegmaats zitten en je weg zoeken. Idealiter vat je dan de laatste bocht op 700 meter van de streep aan in derde positie, na twee lead-outs.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.