Toch geen PostNord Danmark Rundt, ondanks nieuwe plaats op UCI-kalender

Toch geen PostNord Danmark Rundt, ondanks nieuwe plaats op UCI-kalender

foto: Cor Vos

De PostNord Danmark Rundt (ook wel de Ronde van Denemarken) is afgelast ondanks dat ze vorige week een nieuwe plaats had gekregen op de herschikte UCI-kalender. Vanwege de onzekerheid door het coronavirus zag de organisatie zich genoodzaakt de wedstrijd uit de ProSeries te schrappen.

Oorspronkelijk stond de PostNord Danmark Rundt gepland voor 12 tot 16 augustus, maar na de herschikking van de UCI-kalender drie weken vooruitgeschoven naar 1 tot 5 september. Toch is nu besloten de ronde niet te houden. De onzekere gezondheidssituatie en de coronamaatregelen worden aangevoerd als belangrijkste redenen voor de afgelasting.

Voorzitter van de Deense wielerbond Martin Elleberg Petersen zegt dat het een moeilijke beslissing was. “Dit heeft een grote impact op het Deense wielrennen en heeft gevolgen voor alle betrokkenen, maar de veiligheid en de gezondheid van onze renners, vrijwilligers, fans en de bevolking komen voor ons altijd op de eerste plaats.”

Niklas Larsen
Vorig jaar volgde Niklas Larsen Wout van Aert op als winnaar van de PostNord Danmark Rundt. De pas 22-jarige Deen veroverde in de derde etappe de leiderstrui, die hij vervolgens in de twee laatste dagen wist vast te houden. Zijn landgenoten Jonas Vingegaard en Rasmus Quaade flankeerden hem op het eindpodium.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.