Toch geen vernieuwde samenwerking tussen Pogacar en Peiper

maandag 20 maart 2023 om 14:17
Toch geen vernieuwde samenwerking tussen Pogacar en Peiper

foto: Cor Vos (archief)

De vernieuwde samenwerking tussen Tadej Pogačar en Allan Peiper zal er dan toch niet komen. De 62-jarige Peiper, die in 2020 nog zeer belangrijk was voor de Sloveen tijdens diens jacht op een eerste Tourzege, vond geen akkoord met UAE Emirates.

Oud-renner Peiper leidde Pogačar in 2020 – als mentor en vertrouwenspersoon – na een beslissende tijdrit op La Planche des Belles Filles naar zijn eerste Tourzege. De Australiër besloot vorig jaar echter zijn functie bij UAE Emirates neer te leggen na een lange en slopende behandeling tegen kanker.

Peiper leek deze winter als adviseur en analist weer terug te keren bij de WorldTour-formatie uit het Midden Oosten. Het plan was dat hij zich exclusief met de voorbereiding van Pogačar op de Tour de France van 2023 zou bezighouden, maar deze beoogde samenwerking gaat dus niet door.

“We hebben geen akkoord kunnen vinden over de strategie en de manier waarop mijn rol moet worden ingevuld”, laat een teleurgestelde Peiper weten aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb al enkele weken heel diep gezeten. Ik heb, tussen mijn behandelingen door, maar een klein venster waarin ik iets kan bijbrengen. Dat venster wordt voor mij nu opnieuw gesloten.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone