Toch wel teleurstelling bij Stephen Williams na tweede plek: “Al mag ik niet klagen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 juni 2024 om 18:10

Toch wel teleurstelling bij Stephen Williams na tweede plek: “Al mag ik niet klagen”

In de derde etappe van de Ronde van Zwitserland bleek er geen kruid gewassen tegen Thibau Nys. De jonge Belg liet in Rüschlikon in een sprint bergop zijn concurrenten ruimschoots achter zich. Stephen Williams kwam nog het dichtst in de buurt, al moest de Brit ook duidelijk zijn meerdere erkennen.

Williams – die eerder dit jaar zo verrassend de Waalse Pijl wist te winnen – keek na afloop met Cycling Pro Net terug op de finale. “Ik ben toch wel teleurgesteld”, begon hij zijn relaas. “Al ben ik aan de andere kant ook wel blij met het feit dat ik kon meestrijden om de overwinning. Dat is goed.”

“Verder mag ik eigenlijk niet klagen. Ik ben op waarde geklopt. Ik voelde me de hele dag goed en de jongens hebben echt geweldig gereden. Zeker in de laatste dertig kilometer wisten ze me goed van voren te houden. Het is jammer dat ik het niet kon afronden, maar het was al bij al wel een goede dag.”

De renner van Israel-Premier Tech kan dus wel leven met zijn tweede plaats. “Dat hoort er nu eenmaal bij. Ik ben vooral heel erg trots op mijn ploeggenoten. Ik ben blij met de manier waarop we hebben gereden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.