Toekomst Bahrain Merida ook na 2019 verzekerd
foto: Sirotti
dinsdag 6 februari 2018 om 15:22

Toekomst Bahrain Merida ook na 2019 verzekerd

De WorldTour-formatie Bahrain Merida zal ook na 2019 in het profpeloton te bewonderen zijn. Dit bevestigt prins Nasser bin Hamad Al Khalifa, de grote man achter het project, aan La Gazzetta dello Sport. 

De eerste concrete plannen voor de wielerploeg werden opgemaakt in januari 2016. Nauwelijks een jaar later werd de formatie daadwerkelijk uit de grond gestampt. Het plan was aanvankelijk om een driejarig project op poten te zetten, maar door het succes heeft Al Khalifa besloten om ook na volgend seizoen te blijven investeren. “We zullen de ploeg ook na 2019 blijven steunen”, is de prins duidelijk.

“De impact van het project op het land is groot. Niet alleen de resultaten zijn goed, maar er is vooral een veranderende levensstijl onder de bevolking te zien. Meer mensen fietsen én sporten tegenwoordig, en Bahrain is nu veel bekender over de wereld. Er zijn veel jonge wielrenners in dit land, en ik ben ervan overtuigd dat we op korte termijn een Bahreinse renner in ons team hebben”.

Teammanager Brent Copeland toont zich tegenover Velonews verguld met het nieuws. “De prins heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt dat hij blij is met het team, vooral met de manier waarop waarden met betrekking tot sport en gezondheid worden uitgedragen. Je ziet ook duidelijk dat wielrennen in Bahrein aan een opmars bezig is. Steeds meer jongeren richten zich op de koers.”

Met de verzekerde toekomst van Bahrain Merida, voorspelt Copeland dat het makkelijker zal worden voor de ploeg van onder meer Vincenzo Nibali om renners aan te trekken. “Renners willen graag meerjarige contracten, en wij kunnen die zekerheid nu bieden. Het zal kortom makkelijker worden om coureurs binnen te halen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2018 16:24
Er komen Bahreinse renners aan?

http://www.cqranking.com/men/asp/gen/cqRankingCountry.asp?current=1

Er is gewoon helemaal niemand in Bahrein die fietst behalve die kroonprins zelf.
6 februari 2018 16:50
@Christian, die lijst zegt natuurlijk niks over aanstormende Bahreinse talenten ;) een renner uit Bahrein over 2 á 3 jaar is best mogelijk.

http://www.boc.bh/en/about-sports/cycling
6 februari 2018 16:56
Tock geloof ik geen reet van de mooie praatjes van die prins. :D
6 februari 2018 17:06
“… er is vooral een veranderende levensstijl onder de bevolking te zien.”
Nou, nou, dat bokst die prins toch maar mooi voor elkaar. Mannen, vrouwen, jongens, meisjes: ze pakken allemaal de fiets tegenwoordig in Bahrein. Geweldig!
In de nabije toekomst is natuurlijk ook een Bahrein- Merida Ladies Team te verwachten met een aanzienlijk deel eigen kweek.
Het gaat de goede kant op met de wereld.
7 februari 2018 04:49
laten we blij zijn dat die lui een wielerploeg willen financieren

Om te reageren moet je ingelogd zijn.