Toekomst Boonen bij Lotto Soudal op losse schroeven
foto: Sirotti
woensdag 28 november 2018 om 09:10

Toekomst Boonen bij Lotto Soudal op losse schroeven

Tom Boonen komt op dit moment niet in de plannen voor van de nieuwe Lotto Soudal-teammanager John Lelangue. Dinsdag organiseerde hij voor al het personeel een coaching day, om alle neuzen dezelfde kant op te zetten. Boonen was echter niet van de partij, meldt Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd de voormalig wereldkampioen aangesteld door Lelangue’s voorganger Paul de Geyter.

Die laatste was jarenlang de makelaar van Boonen. Vorig jaar hengelde De Geyter hem binnen bij Lotto Soudal, terwijl Boonen tijdens het overgrote deel van zijn loopbaan voor aartsrivaal Quick-Step Floors reed. Lelangue weet nog niet hoe hij de sportief adviseur gaat inpassen in zijn ploeg, als hij dat überhaupt doet.

“Op dit moment maakt Tom geen deel uit van mijn plannen”, zegt de nieuwe baas van Lotto Soudal. “Ik ga zeker nog met hem praten. Met zijn palmares en persoonlijkheid is Tom absoluut een meerwaarde voor de ploeg. Alleen moet hij daarvoor een volwaardige functie hebben en op dit moment is het mij niet duidelijk hoe we die precies kunnen invullen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.