‘Toekomst Euskadi-Murias hangt aan zijden draadje’
foto: Cor Vos
zondag 29 september 2019 om 14:29

‘Toekomst Euskadi-Murias hangt aan zijden draadje’

Begin september leek de toekomst van Euskadi-Murias nog veiliggesteld, maar volgens Baskische media hangt de toekomst van de ProContinentale ploeg nu aan een zijden draadje. De verwachte nieuwe sponsor zou zich namelijk hebben teruggetrokken, waardoor de ploeg nog altijd geen geldschieter heeft voor volgend seizoen.

Enkele weken geleden had teammanager Jon Odriozola nog goede hoop in het vinden van een nieuwe sponsor. “Het is jammer dat we in deze situatie terecht zijn gekomen na zoveel goede resultaten. Binnen vijftien tot twintig dagen verwacht ik echter goed nieuws over een toekomstige sponsor. Recente gesprekken gaan de goede kant op.”

We zijn nu ruim drie weken verder, maar er is nog altijd geen witte rook. En als we enkele Baskische kranten mogen geloven, dan hoeven we ook geen goed nieuws meer te verwachten. Volgens EiTB staat de ploeg op het punt van omvallen, wat dan weer betekent dat veel renners nog op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Euskadi-Murias is voor het tweede achtereenvolgende seizoen actief op Procontinentaal niveau. De Baskische formatie heeft dit jaar al enkele successen mogen vieren. Zo beleefde de gifgroene ploeg een uitermate succesvolle Ronde van Spanje, aangezien Mikel Iturria de elfde etappe wist te winnen naar Urdax-Dantxarinea.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.