Toekomst Louis Vervaeke bij Team Sunweb onzeker
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 08:19

Toekomst Louis Vervaeke bij Team Sunweb onzeker

Louis Vervaeke lijkt te gaan vertrekken bij Team Sunweb. De Belgische coureur is na twee seizoenen in Duitse dienst einde contract en hij is nog niet rond met de ploeg over een contractverlenging. “Het is heel twijfelachtig of ik ga blijven”, vertelde Vervaeke in het tv-programma Vive le Vélo.

“Ik ben nog met niets rond, met geen enkele ploeg”, aldus de 25-jarige Vervaeke, die in 2014 prof werd bij Lotto Soudal. “Ook met Sunweb is er weinig duidelijk over mijn toekomst. Het ziet er ook naar uit dat mijn toekomst daar ten einde komt.”

Vervaeke werd in 2018 naar Team Sunweb gehaald als helper voor kopman Tom Dumoulin, die op het punt staat om te vertrekken naar Jumbo-Visma. Dat heeft voor Vervaeke geen rol gespeeld. “Voor mij is het heel belangrijk dat ik mij kan amuseren. Koersen is meer dan naar je werk gaan. Soms moet je ook gewoon een keer koersen en op je gevoel moet afgaan, dan kan een renner meer dan als hij van de ploegleiding een rolletje opgelegd krijgt”, zegt Vervaeke over dat wat hij zoekt in een nieuwe ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.