Toekomst Superprestigecross Gieten onzeker
woensdag 23 oktober 2019 om 08:15

Toekomst Superprestigecross Gieten onzeker

De toekomst van de Superprestigecross in Gieten is onzeker. Door het voornemen van de UCI om de wereldbeker uit te breiden van negen naar zestien crossen, zullen de Superprestigecrossen naar de zaterdag verhuizen. Dat zien de Drentenaren echter niet zitten

De organisatie vreest dat bij een verplaatsing naar de zaterdag er minder publiek op de wedstrijd afkomt. “Dat zie je ook bij wedstrijden elders in het land. Ook kunnen we dan niet beschikken over zoveel vrijwilligers. Bovendien maken we voor het parkeren gebruik van bedrijventerreinen die op zaterdag volop gebruikt worden”, legt secretaris Jantienus Warners van de Superprestige in Gieten uit aan RTV Drenthe. “Daarnaast hadden we dit jaar een VIP-tent met zeshonderd middenstanders die VIP-kaarten hebben gekocht voor vijftig euro per stuk. Zij komen op zaterdag niet. En dat scheelt veel geld.”

Een toetreding tot de wereldbeker is niet aan de orde. “Dan praat je over hele andere bedragen. Dan moet er heel veel geld bij. Dat is niet realistisch”, aldus Warners, die aangeeft dat de wedstrijd de komende jaren tot de Superprestige blijft behoren. “Wij hebben als Superprestige-klassement in ieder geval nog een contract voor twee jaar met Flanders Classic en daar gaan we ze ook aan houden”, klinkt het.

Komend weekend bespreken de organisatoren van de Superprestige-wedstrijden de situatie. “Ik ga er niet van uit dat ze zo’n klassieker zomaar van de kalender zullen halen. Dit is niet goed voor de sport, niet goed voor de renners en niet goed voor de organisaties”, besluit Warners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.