Toekomst wegploeg Cibel-Cebon nog onzeker
foto: PhotoPress.be
zaterdag 6 oktober 2018 om 09:59

Toekomst wegploeg Cibel-Cebon nog onzeker

De toekomst van de continentale wegploeg Cibel-Cebon is nog ongewis. Deze week werd bekend dat de hoofdsponsors Wout van Aert gaan ondersteunen tijdens het huidige veldritseizoen. Manager Gaspard Van Peteghem wil graag verder met de wegploeg, die er een sponsor bij zou moeten krijgen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

“Ik mik op een team van zestien en heb nog enkele renners onder contract”, zegt Van Peteghem. Volgens de CEO van hoofdsponsor Cibel is dat nog allerminst zeker. “Het huidige contract loopt eind november af. Het is gewoon niet realistisch om zowel Van Aert als de huidige ploeg financieel te coveren.”

De Witte is van plan om komende week nog eens samen te zitten met het management van de ploeg.

Cibel-Cebon Offroad Team
Eerder deze week werd bekend dat het Cibel-Cebon Offroad Team de nieuwe eenmansploeg is van Wout van Aert. De wereldkampioen zal het huidige veldritseizoen bij dit nieuwe team afwerken als individueel renner. De ploeg staat los van de gelijknamige wegploeg Cibel-Cebon.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2018 10:15
De transfer van WVA lijkt aanstaande;)
6 oktober 2018 10:34
Brengt Van Aert daar waarschijnlijk even vakkundig een heel team om zeep. Die knul maakt de laatste tijd geen vrienden in het peloton. Als ik Team Jumbo was dan zou ik er nog een nachtje over slapen voordat de papieren worden getekend.
6 oktober 2018 10:37
Vorig jaar toevallig die ploeg leren kennen. Sympathiek volk.

Als liefhebber was ik vooral onder de indruk van hun fietsen. Die CKT (nooit van gehoord tot dan toe) was enorm stijf en rolde als een malle door de bochten. Opvallend. Hadden ze heel goed voor elkaar.

Ik test veel fietsen en heb zelf een Fondriest TF3, Giant Propel en Specialized Venge staan).

Ergens kan ik dus niet wachten op hun liquidatieverkoop ;-)
6 oktober 2018 10:43
Het is niet Van Aert die deze beslissing neemt, maar de directies van Cibel en Cebon. Zij kiezen er (mogelijk) voor om een zestiental mensen op straat te zetten en om met één persoon verder te gaan, van wie ze blijkbaar wel meer exposure verwachten. Bovendien waar heeft de CEO van Cibel het over, het sponsoren van Van Aert duurt waarschijnlijk van oktober 2018 tot februari 2019. Want dan stapt Van Aert over naar een WT-team.
6 oktober 2018 12:18
Volgend DirectVelo blijft de ploeg bestaan: https://www.directvelo.com/actualite/69869/l-equipe-cibel-cebon-reste-dans-le-peloton

Om te reageren moet je ingelogd zijn.