Toevallig: Van Aert en Evenepoel revalideren bij dezelfde kinesist
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 25 april 2024 om 08:41

Toevallig: Van Aert en Evenepoel revalideren bij dezelfde kinesist

Wout van Aert en Remco Evenepoel liggen door valpartijen momenteel in de lappenmand. De twee Belgen zijn wel volop bezig met revalideren en dit doen ze toevallig bij dezelfde kinesist. “Ze hebben de knop heel snel omgedraaid”, geeft Thijs Hertsens aan in een interview met Het Laatste Nieuws.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert en Evenepoel zijn drie keer in de week te vinden in LAB Antwerp, de praktijk van Hertsens met wie zowel Van Aert als Evenepoel al jaren samenwerken. “In de begindagen na het ongeval ging ik bij hen thuis, omdat ze zich moeilijk konden verplaatsen. Zelfs al konden ze dan nog niet veel doen, dan was het toch belangrijk om vanuit mijn expertise de aard van de blessures in te schatten”, klinkt het.

Inmiddels zitten de twee kleppers alweer op de fiets, al beperkt Evenepoel zich voorlopig tot warmdraaien op de rollen. Van Aert heeft vier weken na zijn val in Dwars door Vlaanderen alweer enkele keren in de buitenlucht getraind. Toch is er nog een lange weg om af te leggen. “Ze willen zo snel mogelijk het niveau terug bereiken waar ze zich bevonden op het moment van hun val. Maar alles vergt tijd”, schetst Hertsens.

Alles op zijn tijd
“Alles gebeurt in overleg met de artsen van de kliniek in Herentals, bij wie ik elke week rapporteer. Ik rapporteer ook naar hun ploegen. Er wordt geen enkele stap in de revalidatie overgeslagen, alles gebeurt op zijn tijd. Mijn taak is om hen zo ver te krijgen dat ze de duurtrainingen en de zwaardere blokken op de fiets weer aankunnen. Het zijn heel fietsspecifieke oefeningen die ik hen geef.”

“Als ze eenmaal blessurevrij zijn, nemen de coaches van de ploegen het weer over. Op dit moment is de communicatie tussen mij en de coaches intens. Dan gaat het over de belasting die ze aankunnen en hoeveel uren ze op de fiets kunnen zitten. Zodra ze weer vertrekken op stage en weer gaan koersen, wordt dat minder intensief. Maar dan blijf ik wel oefenschema’s geven of werken aan bepaalde details, wat belangrijk is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.