Martin Toft Madsen aast op werelduurrecord van Bradley Wiggins
foto: Sirotti
woensdag 20 juni 2018 om 20:09

Martin Toft Madsen aast op werelduurrecord van Bradley Wiggins

Martin Toft Madsen wil een aanval op het werelduurrecord doen, dat Bradley Wiggins in 2015 zette op 54,526 kilometer. De 33-jarige Deen die uitkomt voor BHS-Almeborg-Bornholm heeft zijn poging gepland voor 26 juli in Mexico. Dat schrijft hij op zijn social media. Onze landgenoot Dion Beukeboom kondigde in oktober een aanval op het record aan, die moet plaatsvinden in augustus.

Toft Madsen reed eerder dit jaar in de Ballerup Super Arena – vlakbij Kopenhagen – het Deens uurrecord van Mikkel Bjerg uit de boeken met 52,574 kilometer, de vierde afstand ooit in de jacht op het werelduurrecord. Toft Madsen wil zijn nieuwe poging doen op de baan van Aguascalientes in Mexico.

Om zijn poging zo optimaal mogelijk voor te bereiden en voldoende financiële middelen bij elkaar te brengen, is hij een crowdfundingsactie gestart op Facebook.

Deens kampioen tijdrijden
Toft Madsen won de afgelopen twee jaar de titel op het Deens kampioenschap tijdrijden. Kasper Asgreen was vorig jaar de enige die in de buurt eindigde, de andere renners kregen meer dan een minuut aan hun broek. De Deen verraste vorig jaar tevens met de overwinning in de Chrono des Nations, waar hij onder anderen Mikkel Bjerg en Jonathan Castroviejo te snel af was.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2018 20:11
26 juli. Crowdfunding gestart. Lekker optijd.
20 juni 2018 21:17
Geef hem wel iets meer kans dan Dion om in de buurt te komen
20 juni 2018 22:17
@Aardappeljager

Ik juist minder, maar volgens mij wil Dion op dezelfde baan rijden dus wel een interessante graadmeter. Mocht je tijd hebben moet je het artikel over Dion lezen in Wielrenblad, ik denk niet dat er ooit een werelduurrecord zo goed is voorbereid.
21 juni 2018 09:05
@merlinappa

Bedankt voor de tip
21 juni 2018 10:42
@Merlinappa,
Ik denk dat die van Wiggo ook goed was voorbereid. De trainer van Dowsett klaagde er volgens mij nog over dat Wiggins zo veel hulp had gekregen bij zijn recordpoging.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.