Tolhoek, Van den Dool, Swings, BORA-hansgrohe

maandag 4 juni 2018 om 20:00
Tolhoek, Van den Dool, Swings, BORA-hansgrohe

foto: Marcel Koch (archief)

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen wij het nieuws dat onze site vandaag nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Antwan Tolhoek, Vlasman, Bart Swings en BORA-hansgrohe.

Geen blessure voor Tolhoek

Antwan Tolhoek kwam vandaag tijdens de eerste rit van het Critérium du Dauphiné op een cruciaal moment ten val. Er waren daardoor geen renners van LottoNL-Jumbo mee in de eerst groep. De Zeeuw heeft geen ernstige schade opgelopen. “Vlak voor het slotklimmetje viel Tolhoek. Sepp Kuss en Lars Boom hebben op hem gewacht, want hij is hier wel onze belangrijkste man”, kijkt ploegleider Grischa Niermann terug op de site van de ploeg. “Neilson (Powless, red.) werd ook opgehouden door die val en moest ook achtervolgen. Omdat er voorin aangevallen werd, was het moeilijk om terug te komen. Ze hebben volle bak gereden. Uiteindelijk zat er niemand mee in de eerste groep en dat is zuur. Gelukkig heeft Antwan weinig schade. Al bij al was het een slechte dag voor ons. Morgen hopelijk beter.”


Topcompetitie-revelatie Van den Dool verlengt bij Vlasman

Kelvin van den Dool zal ook volgend seizoen bij zijn ploeg Vlasman blijven fietsen. De Hoogbloklander, die dit jaar de Ton Dolmans Trofee op zijn naam schreef en tweede werd in de Ronde van Limburg, zal daarnaast Bas Ottevanger, Wim Stroetinga, Beau Duvigneau, Jasper Bovenhuis, Yoeri Havik, Melvin van Zijl en Joost van den Burg als ploeggenoten behouden; ook zij tekenden bij.


Bart Swings maakt koersdebuut in na-Tourcriterium Antwerpen

Bart Swings zal binnenkort naast de schaatsbaan en skeelerbaan ook te bewonderen zijn op de weg als wielrenner. De 27-jarige Belg, die op de Olympische Spelen in Pyeonchang zilver veroverde op de massastart, zal in Antwerpen op 8 augustus aan de start staan om achter de derny het criterium te betwisten.

Of Swings kans maakt op de overwinning, weet hij niet: “Het is moeilijk of ik echt een rol van betekenis kan spelen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Daar ben ik op dit moment ook niet echt mee bezig, ik hoop gewoon dat ik kan volgen. Verder wil ik vooral genieten. Het zijn niet de minste jongens waartegen ik het zal moeten opnemen. Ik hoop dat ze niet te streng gaan zijn voor mij en het mij niet te lastig zullen maken.”


BORA-hansgrohe met vier kampioenstruien naar Zwitserland

BORA-hansgrohe gaat in de Ronde van Zwitserland met Patrick Konrad voor het klassement en met Peter Sagan voor de sprintetappes. Konrad hoopt zijn vorm door te trekken na de Ronde van Italië, terwijl Sagan nog in voorbereiding is op de Tour de France. Het aangezicht van het Duitse team is fraai; liefst vier van de zeven renners rijden in een kampioenstrui.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Covadonga 4 juni 2018 om 20:07

Fietst Konig eigenlijk nog?

SteelHorseCowboy 4 juni 2018 om 20:34

Het lijkt me nogal voorbarig om te zeggen dat Bart Swings furore gaat maken als wielrenner. Zelf is hij kennelijk bescheidener over zijn kansen.

Flamme Rouge 4 juni 2018 om 20:49

@Covadonga, Ik denk dat König met Majka in de Ronde van Slovenië start. Hij wil graag naar de tour als knecht voor Majka, maar op basis van uitslagen en wedstrijddagen heeft hij niet echt adelbrieven om over te leggen. Heeft volgens mij wel het vertrouwen van het team. We gaan het zien, maar hij zit inmiddels in z'n theoretisch beste jaren en een knieblessure zou toch niet meedere jaren moeten aanhouden.

Mathieu Moller 4 juni 2018 om 20:57

@Covadonga
Op PCS staat hij wel op de voorlopige startlijst van de Tour, maar Tirreno-Adriatico is zijn laatste koers geweest en die heeft hij niet eens uitgereden.

Off-topic:
Ik zag dat Cunego op de voorlopige startlijst van de Ronde van Zwitserland staat, maar hij zou toch stoppen na de Tour of Japan (twee weken terug)? Is hij daarop teruggekomen of klopt die startlijst niet?

castroviejo 4 juni 2018 om 21:46

@mm volgens mij zou Cunego stoppen na het NK

Jean Dumas 5 juni 2018 om 05:58

Goed om te horen dat Boom op Tolhoek wachtte. Een beetje alsof Ian Stannard wacht op Kenny Elissonde, maar het is een stap voorwaarts.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.