Tom Boonen naar de Europese Spelen
foto: Tour of Turkey
zondag 3 mei 2015 om 12:39

Tom Boonen naar de Europese Spelen

Tom Boonen zal namens België deelnemen aan de Europese Spelen in Azerbeidzjan. De Belg van Etixx-Quick-Step bevestigde dat na afloop van de slotrit in de Tour of Turkey. De wegrit van de Europese Spelen wordt op 21 juni verreden in Baku.

“Ik ga naar Baku toe met de bedoeling om te scoren. Ik wil de eerste Europees kampioen worden”, zei Boonen overtuigd. “De Europese Spelen vallen in de periode van het jaar waar ik mijn eerste grote doelen voor dit deel van het seizoen heb gesteld. Iedereen kan er winnen en ik dus ook.” In België wordt reikhalzend uitgekeken naar de volledige selectie voor de Europese Spelen. De Belgische bondscoach Carlo Bomans maakt deze maandag bekend.

De wegrit van de Europese Spelen wordt verreden ten tijde van de Ster ZLM Toer en Ronde van Zwitserland, hierdoor zijn tal van toppers niet beschikbaar. Een week na de wegrit in Baku staan de nationale kampioenschappen op het programma.

De Nederlandse selectie voor de wegrit bestaat uit: Niki Terpstra, Mathieu van der Poel, Pim Ligthart, Wouter Wippert, Nick van der Lijke, Stef Clement.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2015 12:55
Mathieu kent z´n eerste tegenstander.....................
3 mei 2015 12:56
vooralsnog neem ik die europese spelen niet zo serieus. weinig wereldtoppers, sommige sporten alleen de jeugd die meedoet, andere sporten worden gedevalueerd (basketball: 3 tegen 3)

Reacties zijn gesloten.