Tom Boonen: “Terpstra torenhoge favoriet voor ‘Heilige Week'”
Kan Terpstra op herhaling in Roubaix? - foto: Sirotti
maandag 26 maart 2018 om 10:06

Tom Boonen: “Terpstra torenhoge favoriet voor ‘Heilige Week'”

Tom Boonen ziet zijn ex-ploeggenoot Niki Terpstra als grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Terpstra reed na zijn exploot in de E3 op ‘safety modus’, maar is mijn ogen de torenhoge favoriet voor de ‘Heilige Week'”, schrijft Boonen in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Boonen is onder de indruk van de prestaties van zijn voormalig werkgever. “Quick-Step kan met gerust gemoed naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toe”, stelt de Belg. “Ook al wonnen ze Gent-Wevelgem niet.” De ploeg van Patrick Lefevere staat na dit weekend al op negentien zeges, waarvan zes op Belgische bodem.

Dat Quick-Step Floors Gent-Wevelgem niet won, zat kopman Elia Viviani na afloop duidelijk dwars. Boonen snapt de reactie van de Italiaan wel. “Weten dat je de snelste van het pak bent, dat je in principe altijd moet winnen maar het door die paar seconden concentratieverlies tóch nog door je vingers laat glippen: het is ‘om je kas op te fretten'”, stelt Tornado Tom over de tweede plaats van Viviani achter Peter Sagan.

Ondanks de vele kritiek aan het adres van wereldkampioen Sagan ziet Boonen het anders. “Het is niet dat hij drie, vier weken na elkaar overal werd weggereden”, weerlegt Boonen de kritiek. “Meer dan momentopnames waren het niet.”

“Voor wie twijfelde aan de drievoudige wereldkampioen: dit is zijn antwoord. Hij hoeft zich verder geen zorgen te maken”, is de Belg duidelijk na de zege van Sagan in Gent-Wevelgem.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2018 10:09
Kan het niet met hem oneens zijn. Wat hij deed in de E3 was ongekend.
26 maart 2018 10:16
Tersptra lijkt in bloedvorm te zijn en heeft veruit het beste team omzich heen.
Dus ik kan niet wachten!
26 maart 2018 10:21
Laten we hopen dat hij het waar kan maken! Aan zijn ploeg zal het niet liggen en ik vermoed dat hij binnen dat sterke team nu wel als eerste onder de kopmannen zal gelden.
26 maart 2018 10:23
@javier - niet eens, ja Sagan reed een goede sprint en was attent, maar het koersverloop was voor hem ideaal. Als de ronde van vlaanderen niet afwachtend gekoerst wordt wil ik het met de opeenvolging van hellingen nog wel eens zien. Sagan was gister goed door het koersverloop, aan Quickstep om te zorgen dat dat koersverloop zich niet herhaalt, en dat week die ploeg. Terpstra is verder idd goed, en het scenario van vrijdag moet zich dan min of meer herhalen. Dan kan Gilbert eventueel ook winnen, want die is ook rap en gemotiveerd.
26 maart 2018 10:25
Terpstra en Gilbert, het liefst winnen ze de ronde resp. Roubaix maar puur op de renner bekeken maken ze andersom net iets meer kans denk ik.
26 maart 2018 10:28
Iedereen let nu wel op hem daarom is hij slechts één van de favorieten, evenals vanMarcke, vanAvermaet, Gilbert, Benoot en Sagan. Torenhoog is overdreven. Overigens benieuwd of Kwiat wat kan klaarspelen in de Ronde.
26 maart 2018 10:30
Vond den Gil deze maand sterker ogen dan Terpstra, maar Boonen zal er wellicht meer kijk op hebben.
26 maart 2018 10:32
Vanmarcke heeft zich in de E3 door omstandigheden niet echt kunnen tonen. Maar mij lijkt hij héél dik in orde.
26 maart 2018 10:34
Het 'topfavoriet' geklets, lekker 10 open deuren intrappen, om na de koers toch vaak een andere, soms 'verrassende', uitslag vast te stellen.
Renners hebben zelf geen behoefte aan die stempel van topfavoriet. Een Niki droomt van enigszins stealthy toeslaan en uitsoleren. Hij rijdt echter niet tegen ezels. Zijn winstkans is sterk verkleind door zijn opzichtige dominantie in E3. Winsten door hem in RVV en/of PR zouden daardoor eerder verrassend zijn dan waarschijnlijk.
26 maart 2018 10:45
Sagan en wva reden met de vingers in hun neus en als Niki weer 60km solo kan rijden met een jagend peleton krijg ik toch
mn bedenkingen of mag dat alleen by SKY?
Zeer waarschijnlijk in de wielen, ja waar moet je anders zitten op zo'n dag?
26 maart 2018 10:45
Sagan en van Avermaet zullen zeer waarschijnlijk in de wielen gaan zitten aankomende zondagen met hun snellere sprint, mannetje mee in de kopgroep en later Stybar vooruitsturen lijkt me een goeie om die verantwoordelijkheid om te draaien.
26 maart 2018 10:56
Moeilijk in te schatten, mannen als Naesen, Vanmarcke en Trentin die in de E3 achter de val zaten zijn ook continue op de afspraak eigenlijk. Maar de sterkte van Quickstep zorgt wel voor een groot voordeel voor Terpstra.
26 maart 2018 10:57
Niki heeft na zijn overwinning van afgelopen vrijdag niets meer te bewijzen. Lekker drukvrij rond laten fietsen, laat ze maar kijken naar Gilbert.
26 maart 2018 10:57
Gilbert gaf zelf aan niet in topvorm te verkeren en viel toch opvallend stil in de E3 toen hij naar Terpstra en Lampaert wilde rijden. Nog steeds wel goed genoeg om te winnen mi, maar hij gaat er geen solo zoals vorig jaar uit schudden.
26 maart 2018 11:07
Terpstra wint zijn koersen vaak dankzij indrukwekkende, lange vluchten voor de finale uit. Dat kan in monumenten alleen als je ploeg de sterkste is. Ik verwacht echter een meer gesloten koers in de RVV, waardoor explosievere renners in het voordeel zijn. Roubaix is meer op zijn lijf geschreven.
26 maart 2018 11:18
Niki gaat nog een overwinning pakken de komende weken! GOGOGO.

Ook Trentin en VanMarcke zijn goed in orde, alleen de laatste wint nooit en Trentin is een gevaarlijke klant door zijn vlijmscherpe sprint en daarom een minder aantrekkelijke partner om mee naar de streep te rijden.
26 maart 2018 11:26
Niet vergeten dat Boonen bij LottoS zit. Hij duwt Benoot in de rol van underdog en geeft de mannen van QS extra druk.
26 maart 2018 11:31
Terpstra moeten ze niet een paar meter geven want dan is ie ribbedebie maar ik zou Benoot en Van Aert ook in de smiezen houden, die hebben hetzelfde stijltje. Wellicht nog niet de inhoud om het in een monument af te ronden.
26 maart 2018 11:31
Ik had verwacht dat Niki Wevelgem en Dwars zou laten vallen en daarna onweerstaanbaar knallen in Ronde en Roubaix!! Maar even losrijden is zijn optie.
26 maart 2018 11:32
@mitch

Hij zat op 10 seconden op de Trieu en moest toen inhouden van de ploegleider. Denk niet dat Boonen nog veel info kijgt vanuit QS kamp.
Ik denk dat Phil echt goed is op dit moment en met een stijgende vormcurve zit.
26 maart 2018 11:45
Zelf gaf Gilbert in een interview met Sporza aan niet de vorm van vorig jaar te hebben. Kan zand strooien zijn, maar Gilbert lijkt mij niet de renner om zich weg te steken. Zeker niet bij QS waar hij zich vorig seizoen toch heel duidelijk als sterkste man binnen de ploeg wilde profileren.

Kan in ieder geval wel eens een zeer open RVV worden, aangezien niemand er momenteel lijkt bovenuit te steken.
26 maart 2018 12:10
Op de stroken van Roubaix is hij één van de allersnelsten. In de Ronde komt hij al jaren bij de eerste 5 boven op de laatste keer Pater. Geen extra druk voor Terpstra. Als ze op zn wiel rijden sturen ze Stybar of Phil vooruit en dan komt Greg wel uit zyn kot.
26 maart 2018 12:14
Terpstra 1 van de topfavorieten maar niet de torenhoge favoriet. O.a. Sagan, Benoot, Vanmarcke, Greg en Naesen geef ik zeker evenveel kans.
26 maart 2018 12:16
Op studio Brussel, wat mijn favoriete muziek zender is, zei Boonen maanden geleden al dat Terpstra zijn top favoriet was omdat hij verwacht dat Terpstra zijn rol gaat overnemen (niet Gilbert of Stybar). Hieruit kan je destileren dat Boonen heel veel vertrouwen heeft in de kwaliteiten van Terpstra maar ook dat de aanwezigheid van Boonen, Terpstra's mogelijkheden misschien ook wel een beetje heeft tegengehouden.
26 maart 2018 12:29
Kan me nog een Roubaix herinneren dat Terpstra met Boonen voorop was en Terpstra op de kasseien werd weg geblazen door Boonen. Boonen was net als Cancellara een klasse beter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.