Einde seizoen Tom Dumoulin na aanrijding op training: “Vreselijk balen”

Einde seizoen Tom Dumoulin na aanrijding op training: “Vreselijk balen”

foto: Raymond Kerckhoffs

donderdag 9 september 2021 om 23:18

Tom Dumoulin is donderdag tijdens een training in de Ardennen aangereden door een auto en daarbij heeft hij zijn rechterpols gebroken. De 30-jarige Limburger moet door het ongeval ook noodgedwongen een punt achter zijn seizoen zetten. “Dat is heel zuur, want ik kwam er net weer echt goed in”, vertelt hij in een persbericht van Jumbo-Visma.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Dumoulin was zijn eigen toertocht aan het verkennen toen hij plots geschept werd door een afslaande auto. Via de motorkap kwam hij op het asfalt terecht. Vrijdagmorgen gaat hij in Maastricht onder het mes voor zijn polsbreuk. Daarmee komt zijn seizoen meteen ten einde. Op zijn programma stonden nog het WK tijdrijden en het WK op de weg, alsmede Milaan-Turijn, Tre Valli Varesine en de Ronde van Lombardije.Dat terwijl hij net het goede gevoel te pakken had.

“Ook tijdens de training vandaag voelde ik me echt heel sterk. Ik had veel vertrouwen dat ik nog een hele sterke maand kon rijden”, baalt hij. “Ik keek heel erg uit naar de komende koersen. Het zijn wedstrijden die me heel goed liggen, maar het zal helaas niet meer voor dit jaar zijn.” Voor bondscoach Koos Moerenhout maakt het de WK-puzzel bovendien niet gemakkelijker: ook achter Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle staan grote vraagtekens.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair