Tom Dumoulin boos na derde plaats: “We verliezen Wilco hier”
foto: Sirotti
zondag 14 mei 2017 om 17:24

Tom Dumoulin boos na derde plaats: “We verliezen Wilco hier”

Tom Dumoulin reageerde fel na afloop van de negende etappe in de Giro d’Italia, waarin hij als derde eindigde. Zijn prestatie was volgens de kopman van Sunweb niet het belangrijkste. “Ik voel mij shit, want we verliezen Wilco vandaag”, doelt Dumoulin op de botsing van Wilco Kelderman met een motard in aanloop naar de slotklim van Blockhaus.

Kelderman, die medekopman was, is afgestapt met een gebroken vinger. “Het ging heel goed samen met hem de eerste anderhalve week. Hij zou de komende weken zo belangrijk zijn voor mij. Ik had enorm veel vertrouwen in hem.”, vertelt Dumoulin direct na afloop bij Eurosport. “Ik kan niet blij zijn met mijn prestatie. Ik weet niet wat die motor daar deed. Ik kon hem maar net ontwijken en zag hem zelf pas op het laatste moment. Het scheelde een paar centimeter. Ze zeggen: ‘dat gebeurt’, maar ik vind dat dit niet mag gebeuren.”

Over zijn derde plaats in de etappe, achter Nairo Quintana en Thibaut Pinot, sprak hij weinig woorden. “Mijn eigen klim was heel goed”, aldus Dumoulin.

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2017 17:26
Je verliest ook de concurrentie van Yates, Landa en Thomas, maar zoiets kun je niet zeggen voor de camera. Ik denk niet dat hij echt oprecht teleurgesteld is. De enige die dat zijn, zijn de vorige drie en Kelderman zelf.

EDIT Ik zeg niet dat hij blij is met de manier waarop, gewoon tevreden met hoe het er nu voor staat.
14 mei 2017 17:26
Collegiaal
14 mei 2017 17:28
Quote:
Ik denk niet dat hij echt oprecht teleurgesteld is.


Hij is ook niet teleurgesteld, hij is boos. En heel terecht boos. Deze imbeciel werkt de Giro om zeep, en Tom zal echt niet blij zijn dat zijn concurrenten zo worden uitgeschakeld. Helemaal niet zelfs.
14 mei 2017 17:31
Natuurlijk is hij oprecht teleurgesteld. Kelderman leek écht sterk tot nu toe en dat is gewoon een man die er bij de laatste 10 nog bij zit om Dumoulin te helpen. Nou, die ben je nu mooi kwijt. Daarnaast is hij oprecht boos op die motard, wat moest die in godsnaam daar? Daar kan ik me ook nog kwaad over maken.
Beetje flauw om te gaan doen alsof hij er blij mee is dat hij op deze manier 3 concurrenten uitschakelt. Die 3 had hij zelf ook wel op een minuut gereden in deze vorm, alleen Yates had hem vandaag misschien kunnen volgen.
14 mei 2017 17:33
@LL
Zou Nibali vorig jaar geen gevoel van geluk en opwinding gehad hebben toen hij achterom keek en Kruijswijk op de grond zag liggen? Als vooraf overal gemeld wordt dat jij de enige echte kopman bent en voor GC gaat, en dan ben je plots van 3 concurrenten, maar ook je meesterhelper af, is de echte totale balans misschien toch positief, ookal lijk ik nu totaal geen hart te hebben.
14 mei 2017 17:33
Edit redactie: niet anti-supporteren
14 mei 2017 17:37
Wat een ongelofelijke reacties van sommige hier (wielerfans ??).
Totaal logisch dat Tom hier verschrikkelijk van baalt. Grote impact.
14 mei 2017 17:38
@Kingstown, wat een kinderachtige reactie van je. Tom is tenminste iemand die zegt wat hij denkt, zo zouden er meer moeten zijn. Die motor stond daar ook gewoon helemaal gevaarlijk, hij heeft gelijk.
14 mei 2017 17:38
Quote:
Wat een ongelooflijk vervelende gozer is dat geworden.


Echt nog nooit een zwartere ketel gezien. Sjongejonge, wat een onvoorstelbaar zure oude vent ben jij toch. Nog nooit een positieve bijdrage uit jouw richting gezien. Je klaagt over alles en spuit echt de meest empathieloze kak uit je toetsenbord. Wat is er mis gegaan in jouw leven? Hij ziet zijn teamgenoot letterlijk keihard uit koers crashen door een motard die op een onnozele plaats staat maar mag niet boos zijn van Opa Kingstown? Oprechte verwondering maakt zich meester van mij als ik dit soort reacties lees. Ik heb jou weleens over gebrek aan respect zien klagen. Van mij kan je in ieder geval nergens op rekeken. Personen zoals jij hebben totaal geen recht om het überhaupt over respect te hebben. Echt om te kotsen.

Quote:
Zou Nibali vorig jaar geen gevoel van geluk en opwinding gehad hebben toen hij achterom keek en Kruijswijk op de grond zag liggen?


Jawel. Maar, ten eerste was dat op een moment dat het daadwerkelijk om de roze trui ging. En ten tweede, en nog veel belangrijker, zette Nibali daar zelf Kruijswijk onder druk en maakte Kruijswijk daar zelf de fout. Nogal een groot verschil.
14 mei 2017 17:38
Vervelend Kingstown echt heel vervelend. Als je hier niet boos om mag zijn dan weet ik het ook niet meer.
14 mei 2017 17:39
Terecht boos natuurlijk. Ze waren samen goed bezig en op deze manier Kelderman kwijtraken dat grijpt ook Dumoulin aan. Mensen maken fouten... Die agent op de motor neemt een beslissing zoals renners ook continu beslissingen nemen. Waarom die agent daar gaat staan mag hij uit gaan leggen. Eigen beslissing ? Of zat daar een bevel achter. Het is soms ook wel chaos hoor. Adrenaline komt bij iedereen de oren uit.... De motars discussie kan weer gevoerd worden.
14 mei 2017 17:39
Ik reageer hier normaal weinig, maar lees wel altijd de reacties en jij bent degene van wie de reacties me het meest storen, dus ik denk niet dat jij over 'vervelende gozer' moet spreken.

Terecht kwaad, vind dit een prachtige reactie.
14 mei 2017 17:40
De meest vervelende gozer hier dan ben jij Kingstown. Ga lekker op een andere site verder ofzo... iemand als jou met je zure instelling moeten we hier niet!
14 mei 2017 17:40
Ach, Kingstown is een Dumoulin hater. Als Tom hier zelfs niet boos om mag worden... Tja.
14 mei 2017 17:41
@Kingston, bedankt voor je mening !
14 mei 2017 17:42
Nare reactie van je Kingston! Bah!
14 mei 2017 17:42
@ronddraaien
Volgens mij ben je teveel doorgedraaid. Natuurlijk meent Tom dat, zonder een sterke meesterknecht is het moeilijk een grote ronde te winnen en een roze trui te controleren. Over meesterknechten gesproken, van Jurgen zakt mijn broek ook af.
14 mei 2017 17:43
@Kingstown - 14 mei 2017 om 17:33
Boosheid gaat over, domheid niet....!
14 mei 2017 17:45
Terecht kwaad. Wilco leek echt in vorm deze Giro en houdt er (wederom) een gebroken vinger aan over. Had hoog kunnen eindigen. Nu herstellen en op naar de Tour dan maar.
14 mei 2017 17:46
Terecht dat Dumoulin hier van baalt. Vandaag bevestigt hij dat hij een kanshebber is, als Kelderman had gereden zoals de afgelopen dagen, dan hadden ze nu twee kanshebbers kunnen hebben of een superknecht voor Dumoulin.
Echt sneu trouwens, de reactie van sommige volgers op Dumoulin.
14 mei 2017 17:49
Kingstown een overduidelijke troll. Laat hem lekker verschrompelen op z'n zolderkamertje.
14 mei 2017 17:51
Wel een knecht verloren maar niet de Giro. Voor Kruijswijk geldt precies het omgekeerde.
14 mei 2017 17:55
Ik begin Tom juist meer te mogen gaandeweg. Mijn hoop op succes is automatisch vooral gericht op TLJ. Vandaag kon ik al meer blij zijn met Dumoulin en me minder druk maken om tijdsverlies voor Kruijswijk dan ik had verwacht. Ik begon me al te ergeren aan Mollema en toen deed Dumoulin wat ik graag zou zien... namelijk even de kop opdringen en dan uit het wiel wegspringen naar Pinot.
Dat temperament van Dumoulin bevalt me wel. Verder logisch en terecht dat hij boos is om het wegvallen van Kelderman. Ongelukken gebeuren maar ze zouden veel vaker voorkomen kunnen worden.
14 mei 2017 17:56
Hij zal wel echt boos zijn. Als kopman moet hij blijven vooralsnog eindwinst als doel hebben en het is evident dat Quintana dan een belangrijkere opponent is dan Yates, Thomas of Landa.

Quintana heeft een superploeg, Dumoulin is zijn grootste troef kwijt, dat kan vervelend worden.
14 mei 2017 18:00
@kingstown
Enig gevoel ontbeert je volkomen, als na 10 dagen niet alleen je kneggie maar ook je slapie wordt weggerukt mag je kwaad, al zal verdriet eerder overheersen, zijn. Ronddraaien doet er nog een scheppie bovenop, het een zn dood, de ander zn brood gevoel.
Was Tom niet uitgeweken waren ze allebei uit koers geweest door een suffe ambtenaar die waarschijnlijk bonnen wilde uitdelen.
Wat hem zo siert is dat zijn derde plek totaal onder geschikt is aan het verlies, is dat wat ik naast een groot sportman zo waardeer in hem, niet eigen roem eerst.
Uci lijkt altijd de slag te missen en bekommert zich om pietluttigheden ipv veiligheid.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.