Tom Dumoulin: “Een vertrek bij Team Sunweb is nu niet aan de orde”

Tom Dumoulin: “Een vertrek bij Team Sunweb is nu niet aan de orde”

foto: Cor Vos

woensdag 3 juli 2019 om 07:00

Tom Dumoulin heeft in een statement tegenover De Telegraaf ontkend bezig te zijn met een vertrek bij Team Sunweb. Dat gerucht gonsde de voorbije anderhalve week rond en kwam dit weekend naar buiten.

Ondanks dat Team Ineos, CCC, UAE-Emirates, Total Direct Energie én Jumbo-Visma hun interesse kenbaar maakten, blijft de winnaar van de Giro d’Italia 2017 en de nummer twee in de Tour de France 2018 voorlopig waar hij is.

De 28-jarige Nederlander wenst volgens de krant op geen enkele manier in te gaan op de geruchten. “Ik maak al jaren deel uit van een fantastisch team waar ik met trots mag samenwerken met uiterst gepassioneerde collega’s. Een overgang is nu niet aan de orde”, schrijft hij in een statement. Dumoulin heeft bij de Duitse ploeg nog een contract tot en met het einde van 2021.

Desondanks zou de hoofdpersoon in kwestie wel kritiek hebben geuit aan het adres van de ploegleiding. Teammanager Iwan Spekenbrink slaagde er niet in om voldoende versterkingen voor Dumoulin te halen, die nodig zijn om grote rondes te winnen. Ook de opmerkelijke berichtgeving van Team Sunweb over de knieblessure waardoor Dumoulin de Tour de France mist, wekte de nodige irritaties op.

Lees ook:
Overstap naar Jumbo-Visma? Dit weten we over de transfergeruchten rond Tom Dumoulin

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair