Tom Dumoulin eerste in Profronde Etten-Leur
Tom Dumoulin - foto: Tim van Hengel
maandag 20 augustus 2018 om 00:17

Tom Dumoulin eerste in Profronde Etten-Leur

Tom Dumoulin heeft het na-Tourcriterium van Etten-Leur op zijn naam geschreven. De naam van de nummer twee van de Giro d’Italia én de Tour de France prijkte boven aan de tabellen na de tijdrit, de rit in lijn en de puntenkoers. Geraint Thomas eindigde in zijn gele trui uit de Tour op de tweede plaats, Chris Froome was in zijn roze Giro-trui derde.

De Profwielerronde van Etten-Leur had opnieuw flink uitgepakt; nadat in 2017 onder anderen Chris Froome en Mikel Landa aan het vertrek stonden, werd het publiek dit jaar verwend met liefst de complete top vijf uit de Tour de France. Naast Froome dus ook Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk.

Het publiek had massaal zijn weg gevonden naar de Brabantse plaats; ook Belgen waren de grens overgestoken om de Tourhelden van dichtbij te zien. Thomas won de tijdrit, het eerste deel van het driedelige omnium. Kruijswijk ging vervolgens als eerste over de streep in de rit in lijn, waarna de puntenkoers de wedstrijd in het voordeel van Dumoulin besliste.

Ook Blaak wint
Wereldkampioene Chantal Blaak had even daarvoor de dameskoers gewonnen voor Lizzy Witlox en Aafke Soet; in de sprintcup, waarin enkele baanrenners het Siberisch dennenhout voor even hadden ingewisseld voor 200 meter asfalt, stond Roy van den Berg op het hoogste treetje. Wereldkampioenen Nils van ’t Hoenderdaal en Harrie Lavreysen flankeerden hun sterke collega.

Chris Froome en Geraint Thomas – foto: Tim van Hengel

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2018 00:19
Tom heeft zich goed herpakt na zijn matige 3de plaats in Kortrijk. Mooi !
20 augustus 2018 09:00
Jazeker, knap dat hij zijn vorm na de Tour zo lang doortrekt!

En een gedroomd podium voor de organisatie. Mooi hoor!
20 augustus 2018 13:00
Hij heeft gelukkig zijn sprintersbenen weer terug. Z'n sterkste wapen!
20 augustus 2018 13:09
Wat een geweldenaar...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.